Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Monday, June 27, 2016

Biskut raya tunggal untuk tahun ni.

Salam Ramadhan,

Dah  nak sampai ke penghujung ramadhan dah kita.
Maksudnya kurang dari 2 minggu lagi kita semua akan beraya.
Baru ni aku nak update blog..😆😆.
Bapak punya pemalas ko update  blog sekarang cik tie oii..

Ok tahun ni tak buat biskut raya banyak2 macam tahun2 lepas.
Cukup satu jenis je tu pun nak ngabihkan lebihan tepung tahun lepas.
Setahun lagi xpired tepung sebelum xpired kita habiskan dia kalau tak membazir je tepung kentang tu.

Biskut yang lain2 aku order je kat adik ipar.
Kebetulan dia buat bisnes jual biskut raya tahun ni.
So kita tolong menolong le di situ.
Aku tolong dia...dia tolong aku.

Biskut kentang yang aku buat ni senang je resepinya.
Buat pun senang tak payah nak gelek2 dgn kayu dan papan doh.
Rasanya pun sedap bahan2 pun tak banyak nak guna.
Resepi boleh gugel je nama biskut kentang ataupun biskut german.
Melambak keluarnya nanti.

Semalam dalam malas2 tu dan mood ke laut pacifik siap gak biskut ni empat bekas untuk umah aku , mak dan mertua.
Nilah buah tangan raya aku tahun ni sehari sebelum raya nanti aku buat kek utk dyorang pulak.
Kek senang sikit kerjanya tak payah duk setengah hari main dengan tepung macam buat biskut .

Tuesday, May 24, 2016

Setahun jagung sudah..... Semoga berkekalan.

Assalamualaikum...

Dek lamo tak mengupdate blog sampaikan aku terlupa cammane nak letak watermark kat gambar.
Padanlah dengan muka...sapa suruh ko cuti update blog lama lama kan?

Okey untuk entry semangat setelah ramai yg bertanya ...
"lamanya blog ko tak update dah tak do idea ko ?"
Bukan tak do idea tapi malas yang sebenarnya...cerita banyak kesudahannya berkubur..huhu..




Rasanya macam baru semalam kad ini di edarkan untuk meraikan majlis cinta si mempelai.
Tup tup tahun ni bulan mei bulan yang sama dah setahun dah terbina mahligai kedua mempelai.



Semoga ikatan kasih mereka berkekalan hingga ke syurga.
Tak lama lagi ada penyerinya maknanya mak longnya ni kena tambah lagi peruntukan duit raya.
Bertambah tambah cucu mak abah den.
Makin riuh le mulut mak dan abah bila ramai cucu cucu balik kampung mengejakan kucing dan ayam.

Selamat ulangtahun perkahwinan buat diknor dan emy !!
Jangan lupa belanja spagheti ...hahaha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails