Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Tuesday, March 8, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU 2011 - Ben Ashaari.



Di sebabkan segmen En Ben ini akan di tutup pada tengah malam ini jadi aku kena bagi laluan entry ini dulu.
walaupun pada asalnya aku nak uploadkan gambar2 aku dan family bercuti hujung minggu hari tu.

okkk... sesiapa yg berminat nak join sekali leh klik gambar En Ben tu untuk terus ke blog dia.
tapi ini khas untuk kaum2 ibu sahaje lah yeee... yg bapa2 tu duk jauh2 dulu !

Dia ada kasi kerja sikit untuk di buat dan di jawab... jadi silalah jawab dengan sejujurnya.


Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda ..
Wanita ,isteri dan ibu yg berkerjaya sepenuh masa dan part time blogger.

 
Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu
Dah tentulah kali pertama di sahkan pregnant dan mendapat cahaya mata pertama... lengkaplah diri sebagai seorang wanita yg sempurna.


Kenangan pahit anda ?
Bersabung nyawa hampir 24 jam untuk melahirkan princess yg beratnya hampir 4kg dan terpaksa melalui pembedahan atas nasihat doktor ( aku dah separuh nyawa melayang baru dia nak operate !! )


 
Kata kata khas buat si suami ...
Tima kasihlah atas apa yg abang berikan selama ni samada pahit atau manis... akan ku kenang hingga ke hujung nyawa.

 
Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana ..
Jangan lupa jasa dan pengorbanan ibubapa samaada masih hidup atau tiada.... temani mereka di usia emas agar mereka tak rasa tersisih dan hadiahkan AL- FATIHAH setiap hari kerana doa anak soleh adalah penyelamat mereka di alam sebelah sana.


Apakah harapan anda kepada anak anda ..
Buat PRINCESS dan PRINCE ummi yang bucuk dan nakal ni jadilah anak soleh solehah, beriman dan jangan tinggalkan sembahyang... doa ummi sentiasa mengiringi perjalanan hidup kamu berdua.



Nasihat buat si gadis di luar sana ..
Jaga maruah diri dan jangan sesekali sakiti hati dan perasaan kaum sejenis kamu.



SALAM UKHWAH


19 comments:

Mamaleesya said...

jenjalan tengok geng mama segmen en ben ashaari. salam kenal.

http://diarialeesya.blogspot.com/

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

ello mama..
babe di sini menerjah luahan hati ibu..

iqin said...

jalan-jalan dari blog a.Ben

nice post,,

:)





www.storymoryiqin.blogspot.com

shearasol said...

Salam, suka bebenau nAsihat yang terakhir tu

bun said...

suke bace nasihat-nasihat
thanks

dari BA

Nora said...

Singgah dari blog Ben. Salam kenal.
nora-rodahidupku.blogspot.com

rizaros said...

salam perkenalan mommy.. leh kongsi2 about mommy kan :)
datang dr blog ben... jom follow sy jgak.. :)

mas.saari said...

singgah dari segmen abg ben
selamat hari wanita!
semoga tabah dan cekal dalam mendidik anak2..

Princess Nur said...

jelajah blog kaum ibu..salam kenal :)

ariana's said...

Salam kenal..dari segmen BA juga. Moga jadi ibu cemerlang dunia akhirat..

irzat adam said...

ank adlh prmate...jgelh die sebaeknye...n suami adlh dwet...sntiase cmpn dlm beg dwet...hehe

Novelgurl said...

Salam singgah dri bLog eN.BA =)

Lulu caldina said...

Tanpa ibu siapalah kita..
Tahniah kerana menjadi seorang ibu, semoga memiliki anak yang soleh dan berjaya..

makdara TERdiva said...

MDT singgah dari jelajah blog ibu

semoga jalinan ukhuwah tercipta disini :D

shah-kayrul said...

salam kenal...singgah dari blog ben...

besarnyer baby- 4kg...

kejam tul doktor tue...kalau operate awalkan senang..tak payah lelama sakit

rinie din said...

salam perkenalan. singgah melawat blog ibu2. saya follower ke 200. ada hadiah? hehe. sudilah join segmen saya ye. tq http://creativmum.blogspot.com/2011/01/sudikah-anda-jadi-follower-kami.html

humayraa said...

Salam kenal ..jelajah dari Mr Ben

Kite dulu pun dah tak tahan sakit, minta operate je..huhu

Seriau dengar pengalaman mommies lain..

GA utk baby,,, Jom jengok blog ummi

http://www.secangkir-madu-buat-nur.blogspot.com

CT NoArIzAh ArIs said...

RINIE.. slm kenal juga dr sy..nk hadiah yee.. nnt sy fikirkan nk bagi apa ya!

CT NoArIzAh ArIs said...

HUMAYRAA.. kes sy lain x leh minta2 operate tapi last minit baru dia nk operate tu yg geram sgt tu.

Sy follow & dtg blog kamu nnt ya.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails