Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Sunday, March 13, 2011

Ada lak yg tak tahu maknanya SONGSANG !!



Rasanyalah zaman sekarang ramai yang berpendidikkan tinggi .
Ada tu muda-muda lagi dah ada PHD ( PHD bukan perasaan hasad dengki yaaa )

Tapikan ada jugak yang tak tahu makna perkataan songsang ni... contohnya rancangan ' KATA KAU " siaran astro yang aku tengok sekarang ni ada seorang peserta tu tak tahu pulak apa itu songsang ... heran den !!!

meh sini aku bagitahu makna perkataan tu pada sesiapalah yang tak tahu ya... yg dah tahu duk dendiam !!

Songsang maknanya " Terbalik letaknya atau duduknya seperti yang diatas menjadi ke bawah, yang depan pula menjadi ke belakang "

Contohnya seperti sesetengah bayi yang dilahirkan SONGSANG... kebiasaannya kepala keluar dahulu barulah kaki tetapi bayi SONGSANG akan keluarkan kakinya dahulu kemudian barulah  kepala dan ini membahayakan nyawa si ibu tetapi dengan peralatan hospital yang semakin canggih sekarang ini....  semua ini dapat di atasi melalui pembedahan.

Okkk sekian dulu untuk segmen baru aku yang aku beri tajuk KAMUS ILMU ini .


CN : eh eh tetiba lak aku ada lebih masa update blog hari minggu ni yaaa : D


SALAM UKHWAH

2 comments:

Areef Ibn Naim said...

assalamu 'alaikum...

tq sudi singgah n follow blog sy...

erm, ntahlah dlm dunia yg serba canggih ni ada plak yg tk tahu istilah yg straigh forward je maksudny tu...

CT NoArIzAh ArIs said...

AREEF.. tulah pasal... agaknya betullah kata sesetengah pihak kebanyakkan pelajar skrg lbh kejarkan segulung kertas drpd mencari ilmu yg lebih untuk diri sendiri.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails