Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Tuesday, June 28, 2011

Laaa....cammana lak aku leh lupa niii ????


Pagi tadi aku bukak FB sekejap.
Lama dah tak buka nak tengok-tengok apaaaaa kawan2 aku buat.
Tetiba aku terbaca status sorang kawan lama aku tentang lesen..

LESEEEEENNN ?????


Haaa kooo.... time tu je aku selongkar purse aku...
Rasa-rasanya macam dah terlajak hari bulan jeeee..
Bila dah tengokkkkkk...

Yuppp memang sah dah xpired aku punya lesen memandu.
Ni macammano aku buleh lupo lak ni ?????
Tetiap tahun tak pernah lupa lesen mampuih bulan 6.
Ni ha dah terlajak 26 hari dah...!!

Yang aku ke hulu kehilir hari2 tu rupanya bawak lesen yang dah xpired dah rupanya.
Sib baik tak kena tahan kat polis dimana mana ataupun terjadi apa2 dalam perjalanan.
Kalau tak setengah masak aku nak menjawab kat abang polis pastu membayar saman .

Sok nak pergi KL sib baik aku plan nak nek komuter je.
Kalau aku plan bawak keta macam kebiasaanya  tu  ha siaplah dengan segala kemungkinan yg akan terjadi.

Korang punya lesen macam mana?
Macam aku jugak kee... cer tengok... cer tengok !!!!


CN: Pasni aku nak gantung kat leher buat buah rantai hari2 leh nampak klau diri depan cermin kan..kan..kan.



SALAM UKHWAH

16 comments:

kella said...

heheheh.. kita pun hampir terjadi begitu jugk!! awal bulan Jun! nasib baik ler tertengok!!! huhuhu.. kalo tak.. makan samaan ler pulok.... hehe.. =)

CT NoArIzAh ArIs said...

KELLA... sy baaaaaaruu TERtengok ni yg rasa mcm nak tampo diri sendiri..huhu!!

Dilla Ady said...

dilla nye ade setahun lagi..tp risau jugak kot da dekat2 nnti leh terlupa kan..

CT NoArIzAh ArIs said...

DILLA...time jauh2 tu akk igt sgt date dia tapi bila dh sampai time tu langsung tak ingat... banyak nau minum air semut gak nyeeee.

Cik Ina Do do Cheng said...

cik ina tak de lesen lagi sebab tak de kereta.cepat pegi renew lesen, nanti kena saman. ekekek

nabilah_2908 said...

hehehe..sy punya pun lewat..tp beberapa hari je la...

mati hari khamis minggu lepas...hari ahad baru tergerak nak cek...

isnin tu...terus terjah pejbt pos..renew.. :)

Suhami Ahmad said...

aLAMAK! baik atok skodeng skrg

CT NoArIzAh ArIs said...

CIK INA....ni nak ke pjbt pos le ni tak sanggup den nak bayar saman ratus2 tu dohh dh nak rayo ni.

CT NoArIzAh ArIs said...

NABILAH...sama lak kita bln 6 yea cuma kamu nasib lebih baikkk je dr akk ni..hehe!!

CT NoArIzAh ArIs said...

SUHAMI... skodeng copek tuk :)

ariana's said...

Akak pun pernah bawa kete x berlesen, relax je lalu dpn polis pasal tak sedar lesen mati, cuba kalau tau, mesi menggigil..hehe..

Citarasa Rinduan said...

ayu bulan 11.. lepas raya nanti..
hehehe..

ct, kunjungan di lawat malam.. BW untuk bertanya khabar dan berkongsi cerita dgn kawan2

CT NoArIzAh ArIs said...

ARIANA... Tulah kak sib baik sepanjang jalan tak jumpa polis klau x mau mengigil tunjuk lesen yg dh mati tu nak pulak abg polis misai melenting lagilah kecut perut kena sergah..huhu!!

CT NoArIzAh ArIs said...

AYU.. jgn lupa tulis kat kalendar tu takut dh dekat terlupa pulak.

Tima kasih dtg mlm2... sibuk2 ayu ada masa gak kesini... cayanglah dgn ayu ni..hihi!!

IXORAROXI said...

saya pun pernah jadi lupa macam ni, dah tu siap kena tahan dengan pak polisi lagi, mujur pak polisi tu kesianka saya, tak adalah sampai kena saman..lepas tu saya renew 5 tahun terus, tapi serik gak, selalu jenguk2 purse dan check tarikhnya :D

CT NoArIzAh ArIs said...

IXORA.. sy pun terfikir nk reniew lama2 mcm tu tapi masih risau psl setahun ni pun sy lupa klau 5 tahun mgkin tak ingat langsung lak nanti..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails