Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Friday, June 24, 2011

Tak menang tangan aku di buatnya !!


Sejak 2 3 hari ni aku sibuk dengan macam2 halllll...!!
Nak BW pun tak senang dapat jenguk satu dua blog.... tinggalkan komen sikit sebagai tanda bagitahu aku ada singgah blog dyorang.
Kat ofis ni FACT SYSTEM yang biasa kami gunakan ada sikit perubahan.
Pakar IT kat sini tengah sibuk mengodek-godek system tu jadinya bila dah siap keja kami  jadi 2 kali ganda dari biasa.

Balik umah malam lak aku ada banyak hal kat umah lak kena settelkan.

 Puding laici yg akan di hantar ke nursery.


Malam semalam dari balik keja sampai nak tido aku bertapa dalam dapur pasal siapkan puding laici yg nak di bawak ke nursery tempat anak2 aku menumpang lepas balik sekolah.
Prince nak sambut befday dia dengan kawan2 dan cikgu2 kat nursery tu.

Petang ni kang balik je keja kang aku dah kelam kabut kena buat pulut kuning pulak.
Ada sorang kawan sekolah aku dulu mengidam nak makan pulut kuning dengan sambal petai sekali.
Merayu-rayu mintak aku buatkan pasal malam ni dia balik kg dan lalu kat area senawang nak singgah ambik pulut tu.

Tak dibuat kesian pulak aku kat mak buyung tu.

Dan dan hari ni jugak boss aku nak wat dinner lak untuk sorang staff department kami yang nak resign.
Dah last minit baru nak adjust time wat dinner awal2 tak nak buat.

Ni kang terkangkang terkiaplah  aku nak mengejar masa....
Kawan sampai senawang pukul 8 malam dinner pun nak buat pukul 8 malam....kat seremban 2 lak tu!!
Hancus angan-angan nak lending2 depan tv depan lappy.
Malam ni aku tidur jangan ada sesapa nak mengacau.
Pasal aku dah letih campur lak kekenyangan dah tentu macam ulor sawa tido berlingkar je nanti !!!


CN : Kan best kalau aku ada kuasa magic..ping sana ping sini semua dah beressssss !!!


SALAM UKHWAH

9 comments:

kayrul-shah said...

rajin masak...mak buyung mengidam susah tue kalau tak ditunaikan...hehehhe

Citarasa Rinduan said...

ct--
peeh.. memang padat jadual kamu
tang pulut kuning dan sambal petai..
nak gak lihat hasil tangan kamu
tak sempat snap pic eik!!

ct.. malam nie rehat cukup2..
eik.. kan ada ML.. tak pi tengok ker?

ツ Bieaz ツ said...

dah mengejar masa sangat2 dah ni...
hihi

Cik Ina Do do Cheng said...

dah lama tak dengar perkataan terkankang terkiap tu.CT yang dulu kena dulukan, blog ni bila ada waktu senggang baru tinjau.

CT NoArIzAh ArIs said...

KAYRUL.... tu lah pasal jadi serba salah klau x di buatkan.

CT NoArIzAh ArIs said...

AYU...memang padat ngalahkan buka restoran busarrr..hahaha!!!

CT NoArIzAh ArIs said...

BIEZ...betul...dah tak terkejar rasanya !!

CT NoArIzAh ArIs said...

CIK INA....betul tu cik ina kita x terikut gaya mereka2 yg leh up N3 setiap jam pasal kita perlu byk masa utk hal2 yg lebih penting.

ariana's said...

Ct: wow..bz betul nampak nya. Tak pe, takpe..ada masa nanti kita senbang ok..:)
Jangan lupa, badan kena rest juga..dan get enough sleep..!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails