Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Sunday, June 5, 2011

Satu hari 3 umah aku balun !!


Bunyik tajuk tu macam ganasssssss jee....
Padahal bukan apa pun cuma balun makan kenduri kat 3 bijik umah joooo !!!
Jemputannya  banyak nak nak dekat dekat pulak.... dalam masa 1 1/2 jam pergi makan untuk 3 buah umah kenduri..... aduiiiii azab den upload gambar-gambar ni !
haaa moh layan gambar den poie kenduri hari sabtu hari tu !!



Rumah pertama temanya warna biru... rumah kat kampung hubby dan kawan abah aku jugak...seorang bekas pegawai kerajaan.



Di sebabkan ada 2 buah rumah lagi selepas ni jadi aku ambik nasi dan lauk sikit jelah.
Kena simpan ruang untuk umah yg lain gakkan.
Ini kali pertama aku makan kat umah kenduri menu sayurnya di campur dengan petai patutlah licin tray sayur tu !!


Prince dan abah aku dah sudah makan dah ni.
Time ni PRINCE aku tak tahu lagi ada 2 buah umah lagi kena pergi pasal tu dia makan banyak kang ada yang tak larat nak jalan kang ni !!!
Lepas makan terus balik tak tunggu pengantin lagi dah.


Ini rumah kedua temanya warna purple.... siap ada kapet merah lagi koooo !!!
Ni dia rombongan cik kiah aku yg baru sampai.


Kat rumah ni aku terlupa lak nak snap gambar menunya...tapi banyaklah pilihan puas hatilah makan...air ea pun sodap tapi bukan kaler purple kaler ijooo !!



Haa... kat sini baru aku dapat ambil gambar pelamin.
Kat umah pertama tadi aku terlupa padahal pelaminnya terpacak kat luar tu jee !!
Aku suka pelamin umah kedua ni .... bergaya mewah !
Meja beradabnya juga cantik dah siap sedia menanti mempelainya... tapi kami tak sempat tengok.


Cik kiah berdua ni nak gak intertent muka kat atas kapet merah tu.
Tak pe tak pe nanti time ko nikah aku bentangkan kapet merah dari jalan bosar tu sampai dopan pelamin ko terussssss ke penangah yaaa !!!



Princee aku dah tak larat dah..... dah terlampau kenyang dan letih cuaca lak panas terik sangat.




Okeyyyy dah sampai umah ketiga lah abang abang akak akak ya !!
Ini rumah temanya warna merah.... umah sedara abah aku dekat dah dengan umah mak aku dah ni.
Haa kat sini baru dapat tengok pengantin apalagi zasss leee sekeping dua wat kenangan !
Muda lagi pengantin lelaki tu... baru je 24 tahun.
Jodoh dah sampaikan benda yg baik tak elok di tangguh2kan eloklah di segerakan sonang hati omak apak eaa nanti !.


Lauk pauknya masih banyak lagi walaupun dah pukul satu tengahhari dah waktu tu.
Ini je yang sompat den snap pasal dah tak larat nak duk lama-lama dah kat sini pasal den dah nampak umah mak den dah.... dah nampak bantal dgn tilam pasal dah konyang bonar ... hari pulak paneh bedonting .... nak mandiiiiiiiiiii !!



Sebelum balik sempat gak snap muka anak saudara tuan rumah ni dulu.
Orang kuat tuan umah ni tolong bagi "door gift" kat tetamu macam aku..ahakss !!
Tu muka adik aku tu tetap gak nak terselit sikit suka nau intertent muka dia time orang bergambar.


Oh yaaa...semua gambar2 ni di ambil mengunakan hp Nokia C3 jee bukannya digital Olympus seperti gambar2 sebelum ni tapi aku amat puashati.... ini kali pertama aku showkan gambar2 kat blog ni gunakan kamera hp je.


CN : Minggu depan pun ada gak lagi makan-makan ....penuh perut aku ni dengan berbagai kalestrol dan kalori bagai !!



SALAM UKHWAH

15 comments:

Suhami Ahmad said...

aiyooo...rumah kedua tu ada red carpet....meriah....hihi

CT NoArIzAh ArIs said...

SUHAMI...tulah pasal mengelintin msg2 nk bergambar..kui3x :D .

Cik Ina Do do Cheng said...

boleh tak gak perut ko membalun 3 bijik umah sekali.ekekek. happy besday anak ko yang ke 10 tahun, sama ngan Firdaus ye. seronoknya makan kenduri tu, cik ina suka makan daging.mesti bestkan.

CT NoArIzAh ArIs said...

CIK INA.. kok umah tu den balun lintang pukanglah org lari tu dah tahap gergasi dah tu..huhu!!

nabilah_2908 said...

kira ok la..3 rumah je...

minggu ni je....hari sabtu ada 3 rumah...ahad ada 4 rumah....rumah pertama, ke dua..larat lagi la nk pergi...masuk rumah ke 3, 4...x larat dah..tunggu dlm kete je...biar org yg larat je pergi..huhu... ;)

sampai rumah...bumm..pengsan..keletihan.. (^_^)

alinac lover said...

best nya,..mkn sdp

CT NoArIzAh ArIs said...

NABILAH... yg sbenar ada 4 umah tapi yg satu tu terpaksa di abaikan pasal jauh sgt takut nnt naik ambulance ke spital lak ramai2pasal mata dh ngantuk + letih nk drive !!

CT NoArIzAh ArIs said...

ALINAC.. semuanya best2 nak2 lak dtg mkn je tak yah penat2 masak..hehe!!

zuraini_belle said...

long...hehehe...kt umah ke2 tu terkojut den...tetibo der gambo kak teh k.zu plak....

zuraini_belle said...

long...terkojut den..tetiba umah ke 2 tuh der gambo kak teh kak zu plak....umah sapo la gak eh

ariana's said...

Dah musim orang kawin,,rezeki lah tu..akak pun sama, sampai 3 buah rumah gak g kenduri semalam..:)

CT NoArIzAh ArIs said...

ZURAINI... kak tu kat umah ANI KADIR kat kg renal tu gmbar mak akk pun ada nnti alg post kat wall FB akk ya!

CT NoArIzAh ArIs said...

ARIANA... tulah rezeki rimau namanya tu kak tak terlarat lak bawak poghut ni..hehe!!

Dilla Ady said...

first time ni kak jumpe umah pengantin siap ade red kapet..huhu

dilla pun berduyun jemputan sabtu ahad lepas...letih badan!

CT NoArIzAh ArIs said...

DILLA... dulukan masa adk akk kawin akk pun ada idea nk wat camtu tapi mak bantah dia ckp umah kat kg tak layak wat camtu.. haa ko skrg terang2 umah kg yg tu bentangkan red carpet dr pintu pgr terus ke pelamin kooo!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails