Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Saturday, July 2, 2011

Terlampau xcited nak lari sudahnya duk atas tilam je lah......


Salam hormat kepada semua blogger2 dan silient reader RKTS....

Hari ni tanggal 2 JULY 11 ( cehhhh... macam tarikh bersejarah jeeee...)
Semua sekolah buat larian 1 MURID 1 SEKOLAH 1 MALAYSIA.
Termasuklah sekolah anak-anak aku pun kena jugak buat acara ni.
Ikutkan jadual yg sekolah bagi pukul 6.30 pagi mesti ada di kawasan sekolah.

Petang semalam PRINCE aku dah dapat no yang di lekatkan kat baju sukan dia.
Terlampau xcited benau anak bujang aku nak berlari ramai ramai dengan kawan2 sekolah rendah guru-guru dan kakak kakak abang abang sekolah menengah jugak.

Aku balik kerja petang semalam dia dah siap basuh baju dan seluar sukan dia.
Dah siap ampai dan keringkan lagi.
Pastu tunjukkan kat aku no yang dia kena pakai nanti.
Kalau tak kerana larian ni jangan harap dia serajin tu nak basuh baju sendiri dah tentu tunggu aku membebel macam murai tercabut ekor dulu baru nak basuh baju dengan kasut sekolah.

"Ummi..ummi...esok may kena lari dengan kakak...nanti may nak lari laju2 mesti semua orang kalah"

Kebetulan malam tadi adik beradik aku datang makan-makan kat umah aku.....dia siap menghebahkannya lagi.

"Malam sok jangan lupa tengok TV yea mesti muka may ada kuar dalam tv sebab cikgu cakap ada pemberita gak datang ambil gambar......tengok tau jangan tak tengokkk "

He....he..suko bonar kau ya dikkkkk.....!!

Tup..tup.... pagi tadi tadi bangun tido badan dia panas menyengat.
Kepala dia pusing-pusing.
Berlari ke bilik air dan muntah-muntah.

ANAK BUJANG AKU DOMAMMMMMM !!!

Tu diaaa....jaguh marathon tu nak lariiiiii sangatttttt....
Sekali demam terus tido ateh tilammmmm...
Sudahnya si kakak ajelah yang ke sekolah hari ni menyemarakkan lagi 1 MURID 1 SEKOLAH 1 MALAYSIA ...!!
Si perwira aku tu pulak dah kalah sebelum berlariiiiii...hihihi !!!!

Nak wat camno dik oiii tak do joki nak lari-lari ramai-ramaiiiiiii...!!!!!
Esok lusa kita lari lari kat padang paroi jelah yeaaa.... lari ramai-ramai gak tu....!!
Lagi best lari dongan orang tuo tuo gerenti adik menang punyaaaa ......
Nanti ummi panggil orang2 TB 3 datang ambil gambar adik yeaaaa..... :))


CN : Kita ni mampu merancang ALLAH jugak yang menentukan......


SALAM UKHWAH

21 comments:

nabilah_2908 said...

alahai...kesian dia...

takpe la...leh join lain kali.. :)

apa yg buatkan dia excited sngt tu..sbbkn org TB nk dtg eh..? :)

CT NoArIzAh ArIs said...

NABILAH... salah satu sbbnya tu nabilah pasal org2 TB..hehe cian anak akuu!!

Lelaki Ini said...

alalala..
kesiannya..
moga cepat sembuh!

CT NoArIzAh ArIs said...

LELAKI INI... memeng kesian sy tgk dia dah beria-ia nak lari tapi demam pulak...nak wat camno??

Yun Chan Khalid said...

alahai, kesian dia. kalau saya mesti nangis gila. :3

CT NoArIzAh ArIs said...

YUN CHAN..Memang dia nangis pun pagi tadi tapi dah demamkan kalau lari jugak kang langgar tiang langgar keta orang lak..:)

~~Ticer Wann~~ said...

adoii siannya dia... tak pe2..postpone semangat tu ke tahun depan... :)

Citarasa Rinduan said...

tgk tv mmg acaranya meriah sangat

tak apa.. tahun depan pi yer my anak2 buah..
hehehehhe

PS: ummi.. jaga budak2 elok2......hope depa cepat sembuh

IXORAROXI said...

alahaiiii kesiannya, moga cepat sembuh cepat kebah demam anak bujang tu ya

Efa said...

Hehe..comel la semangat nak lari2..tapi kesian dia demam pulak..huhu

Tak jeles ke dia ngan kakanya? semoga cepat sembuh ..=)

azieazah said...

SITI,
budak-budak kalu excited sangat, adakala memang membawa padah.

Kena cari air kelapa la nampaknya eh? Moga cepat sembuh..


“Sebut ZIZAN lagi, Azie?”

CT NoArIzAh ArIs said...

TICER WAN..Thn dpn ada lagi ya.. leh le dia join lagi tu pun klau x demam lagi..hehe!!

CT NoArIzAh ArIs said...

AYU.. tima kasih ayu sy pun x dpt tgk dlm tb tu !

CT NoArIzAh ArIs said...

IXORA.. tima kasih tapi anak bujang tu kalau demam pun memang kejap je dia tak boleh duk dendiam sepanjang hari.

CT NoArIzAh ArIs said...

EFA.. memang jelesss tapi lbh baik tak yah lari sebelum dia langgar tiang lampu jalan tu nanti..:)

CT NoArIzAh ArIs said...

AZIEAZAH...Tulah kak suka sangat sudahnya demam.

ariana's said...

siannya..punya lah bersemangat ye, tetiba demam pulak..takpelah..nak buat mcmn..
budak2 mmg seronok, anak dara akak yg dah tingkatan 5 tu pun seronok habis..hehe

syAfA said...

ololo..siannya demam..next time taon depan kalo ada lagi larian 1 malaysia tuh,mesti adek akak juara...haha

smgt tol tgok budak2 sekolah berlari kat Dungun ni taw..

ha,act syafa dah kat Malaysia..hehehe

CT NoArIzAh ArIs said...

ARIANA.. tu lah dah seronok sangat sudahnya tido je tak dapat lari-lari...harap2 tahun depan adalah peluang dia lagi.

CT NoArIzAh ArIs said...

SYAFA.... kamu dah ada kat sini tak lari-lari sekali ke??

Selamat pulang ke Malaysia !!!

syAfA said...

tak lari..saje bg budak2 peluang menang..hehehe

ye,selamat2..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails