Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Thursday, July 7, 2011

Bila anak dara mula membaking.......( lain yg aku nak update lain lak yg terupdate)

Sebenarnya aku nak up citer lain......dah siap taip dah kat ofis tadi tapi tak save dalam pendrive  sudahnya terpaksa updatekan citer budak pompuan ni.




Ini projek princess masa cuti sekolah ari tu......... dah berkurun baru citer dalam blog ni.
Sibuk sangat dia mintak aku belikan pisang... selalulah pulak aku terlupa bila teringat aku belilah dan inilah yang di buat dengan pisang-pisang ituuuuuu..........



Aku bagi dia peluang mengerjakan segala peralatan aku tu tapi dalam pengawasan rapi dari aku...... kang tak betul dia gunakan keknya  entah kemana barang aku yang punah ranah.
 
 
 
Adunan dah siap di adun sekarang tiba masa untuk membakar..... guna oven pun kena ajar gak ...kali pertamalah katakan kang tersalah adjust hangus rentung kek tu nanti.
 
 
 
Kek sedang mengalami tumbesaran yang sihat kat dalam oven tu...!!!
 
 
 

" Lihatlah ummi kita juga boleh buat kek.........huahuahuaaaaa !!!! "
 
Tersenyum bangga bila dia dapat mengalahkan aku dan membuktikan dia juga boleh buat kek.
Haaa...pasni ko jelah buat kek ummi cuma makan aje lepas ni..hokeeeeyyyyy !!!!
 
 
 
Inilah dia hasil kelahiran sulung ( leh pakai ke ayat ni ??? ) anak dara aku.
Kek pisang ...... nak resepi ????
 
Alah kek biasa biasa je tu ramai orang dah pandai buat dahhhhh.....
Resepi leh jenguk kat blog aku yang satu ni........  DI SINI.
 
 
CN : Pesan aku awal2 lepas pakai dapur aku sila kemas macam kejadian sebelumnya itupun kalau nak merasa membaking lagi leeeee.....
 
 
SALAM UKHWAH
 

 
 
 
 
 
 


14 comments:

ariana's said...

wah..dah boleh harap anak dara ye..
tak lama lg, mama nya jadi pemerhati je lah..:)

Cik Ina Do do Cheng said...

Bagus tu CT kecik-kecik mahirkan dia dalam bab membaking ni. nanti dah besar tak delah kekok. manis anak dara ko. bolehlah cik ina curik resepi.

azieazah said...

Untungnya CT.. anak dara sebesar itu pun dah rajin dan pandai ke dapur. Anak dara saya, alahaiii.... manyak yang tak tahu.

Tahniah!

Rasanya kek pisang tu boleh juga dikukus, kan?

Saya tak pernah buat kek.


Bila Sunyi, AA BERSIHkan Rumah...

syAfA said...

hehe..wah!
syafa xpernah wat lagi..haha

wat kek marble pun xnaik tau.baru update..hehe

CT NoArIzAh ArIs said...

ARIANA...angan angan sy mcm tulah cikgu..hihihi!!!!

CT NoArIzAh ArIs said...

CIK INA...tima kasih silalah curik kecurian itu di halalkan hehe!!

CT NoArIzAh ArIs said...

AZIEAZAH... rasanya boleh kot cuba jelah buat dulu klau kukus tentulah lbh lembab dan sedap mcm kek coklat kukus tu.

CT NoArIzAh ArIs said...

SYAFA...cuba cuba.... masak lauk leh buat kek pun mesti boleh...akk cabar ko dik sblm blk mexico ni !!

Cik Ina Do do Cheng said...

CT cik ina dah beberapa kali nak tanya tapi terlupa, gambar rumah kat header blog tu rumah siapa?cik ina suka sangat ngan rumah tu.

CT NoArIzAh ArIs said...

CIK INA.. itu rumah mak & abah sy di kampung...rumah itulah tempat sy & 6 adik beradik sy yg lain di lahirkan dan di besarkan... dalam rumah tu byk kenangan suks duka kami tu yg sy abadikan dalam blog ni.

Citarasa Rinduan said...

kak........
tahniah buta anak daramu..
berapa usianya.
ayu masa berusia 10 tahun mmg buat kuih raya dan kek..

ibu suka ajar...

skrang dah tak buat, sbb asyik pegang sudip dan kuali

nabilah_2908 said...

minat dah ada dah tu...lepas ni lagi kerap la dia membaking.. ;)

CT NoArIzAh ArIs said...

NABILAH...insyaALLAH moga minat dan rajin tu berpanjanganlah!

syAfA said...

alah kak dah balik pun..nantilah,dalam proses wat kek lagini..haha

akak ada fb x?
ley lah add wns_sopa@yahoo.com

sejak balik rumah nie,xda internet.susah sket online.huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails