Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Tuesday, March 22, 2011

Tu lah lenkali jangan beli time xpired !!


Kedit To Dr Gugell


Aku adalah penguna tegar contact lens semenjak 11 tahun yg lepas !!
So kalau nan ado bondo alah ni aku memang nampak muka ko macam berbayang-bayang jeeee.

Jadinya kalau ada orang senyum dengan aku tapi aku tak balas jangan cakap aku sombong memang aku tak perasan bibir munggil ko tu  tengah bersedekah senyuman dengan aku.
Tapi kalau ko senyum bila dah dekat sangat dengan aku memang aku perasan of courselah aku balas balik dengan senyuman manissssss jugaakkk !!.

Nak di jadikan cerita aku biasa akan beli lens yang baru setiap kali awal bulan.
Dah time tu xpired nya jadi aku kena beli dan tukar yang baru.
Tapi awal bulan hari tu aku beli lens & power yang aku nak dah sold out lah pulakkk...  staff optimetris yang biasa aku pergi ni tanya samaada aku boleh tunggu beberapa  hari lagi tak sementara stock baru sampai.

Aku punya ni xpired  hari tu dan hari tu jugaklah aku baru nak beli baru tak kan nak tunggu lagi dekat seminggu.( salah sendiri kannnnnn )
Nak pergi optimetris yg lain aku malas hari pun dah petang aku nak balik mandi, sembahyang , masak lagi.
soo... aku pun minta lens power yang kurang sikit dari biasa aku pakai ni.
Oklah ingat dah setel masalah..... esoknya aku pakai .

Tapi oleh kerana power lens ini kurang dari  yg biasa aku pakai tu buat penglihatan aku sedikit kabur.
Memang punnn.... aku drive memang nampak jalan.. nampak trafic light tapi aku tak leh baca plat no keta orang lain.

Semalam ada kos pasal pertukaran account system lama ke system baru.( kami kena ikut system yg singapore gunakan sekarang )

Soo kami semua kena study dulu dan aku attend itu kos.... aku cuma duduk di meja baris ketiga dari depan.... but still aku tak boleh baca apa yang terpampang kat layar putih kat depan tu.
Makin aku kecikkan mata aku makinlah tak clear !!!
Terpaksa lak tanya member sebelah apa dia tulis pasal aku nampak kabur jeee..
Terasa pulak aku macam dah tuo sangattttt... ceeehhh !!!

Moral of story start bulan ni aku kena beli seminggu sebelum xpired or aku borong 2 3 pair sekali itu lagi baguskannnnn..... tapi nanti aku rindu lak tak jumpa staff optimetris kat sinunnnn !!


CN : Aku dah rasa macam nak terjenggil bijik mata ni kena baca tulisan kecik yg jauh2 tu !!!


SALAM UKHWAH

8 comments:

izyanty collection said...

iz lak takut nak pakai contac lanse...takut giler benda yg leh msuk dlm mata nie he3...anyway pas nie prepair awal ek...tak buat spack mata ka, time2 dok umh pkai spack tu la yg slalu adik sy buat, bila kuar umah bru bru contac lanse, bila kelam kabut lmbat leh cpai spack je

CT NoArIzAh ArIs said...

IZYANTY.. sy mmg ada speak tapi pki kt umah jelah wktu malam.. klau drive atau g keja sy lbh selesa pki lens ni sbb lbh puashati memandang x payah pusing2 kepala.. hehe!!

Encik Suami said...

Siriyes..mmg tak penah pakai contac lense. Tgk org pakai pun mcm leceh je.

My New Entry "MINGGUAN WANITA"

makdara TERdiva said...

tak penah pakai dan tak reti nak pakai..lgpun kalau nak pakai saje2 macam tak relevan..

CT NoArIzAh ArIs said...

EN SUAMI... Nk pki c/lens kena ada disiplin yg tinggi maksudnya kena rajin cuci lenns tu klau x leh kena jangkitan kuman... better jgn pki kalu rasa leceh atau x selesa.

CT NoArIzAh ArIs said...

MAK DARA.. Memang betul klau mata terang x ada masalah pglihatan lbh baik jgn pki... x guna suka2 paki utk cantik tapi mata kita yg dpt masalahnya.

misza said...

dari dulu sampai sekarang pakai cermin mata jer. kalau gi tukar(opkos sebab tambah power la) mesti depa sarankan pakai c/lens. tapi tu la rasa mcm leceh nak cuci² bagai...
apa pun lain kali beli awal² yer.^_^

CT NoArIzAh ArIs said...

MISZA... tulah kena igt selalu kena beli awal2 igt ptg ni nk g beli klau sold out g masih ada masa nk tggu stock baru.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails