Wajah-wajah kesayanganku.......

MEMBER2 BLOGGER TUAN RUMAH.

Saturday, June 1, 2013

Berserabut,berdebu, berhabuk..... Poning kepalo!

Assalammualaikum....

Hampir 3 minggu tak update blog ni.
Berhabuk, berdebu dah blog ni sama gak keadaannya dengan umah aku sekarang.
Aku tengah renovate dapur dan bilik air sekarang ni.
Keadaan umah aku sekarang ni tak payah ceritalah.
Sapa2 yang pernah lalui situasi sama macam aku sekarang ni mesti tahu cammana keadaan rumah dan perasaan aku sekarang ni.


 
Balik je kerja terpaksa mengadap umah yang berselerak dgn barang2 sendiri termasuklah brg2 kontraktor yg di letakkan dalam dapur aku.
Itu lum kira lagi kesilapan kecil yg di lakukan kontraktor yg aku kena komplen balik.
Dah seminggu dah berkeadaan macam ni.

Hari ni kontraktor pecahkan bilik air.... Dinding tengah dan luar dah siap tapi lum tampal plaster simen lagi.
















Pecah bilik air ni pun hubby aku call semalam Mintak dia buat arini gak pasal kami plan sebelum sekolah di buka bilik air mesti dah siap.
 
 
Hari ni ada jemputan kenduri kat umah pak long aku kat tmn dusun nyior,Seremban.
Aku pergi kejap je lepas makan kena balik cepat pasal Dyorang ni masih buat kerja lagi kat dalam umah aku ni.
Esok mereka tak kerja pasal hari minggu jadi bolehlah aku ikut hubby ke Kemaman,Terengganu malam ni.

Aku nak restkan otak dengan badan aku.... Tak sanggup nak tengok umah yg dah macam tongkang pecah ni.
Inilah keadaan yg perlu di lalui bila renovate umah selepas kita tggl dalam umah ni.
Tapi renovate pun untuk keselesaan dan kepuasan sendiri gak pasal umah kita sendiri bukan umah org lain pun.

Aku sambung lagi lain kali, nak siap2 pergi makan nasik minyak ni.


SALAM UKHWAH.

2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!