Wajah-wajah kesayanganku.......

Sunday, June 2, 2013

Hari minggu pun kerja jugak.

Assalammualaikum...  

Hari ni kontraktor ni wat keja lagi sambung pecahkan bilik air tu
Mereka akan tanam paip dalam dinding sekali sebelum dinding tampal tiles baru.
Walaupun hujung minggu datang gak wat kerja tapi datang lewatlah dari biasa.
Orang Cina memang rajin wat kerja kata hubby cepat kerjanya siap cepatlah dapat duit.





Hubby aku pun rajin gak kerja hari minggu ni.
Sekarang ni dia ada kat Kemaman hantar brg2 untuk customer yg baru turun  dari AirPort semalam.
Sepatutnya aku ikut dia petang semalam tapi pasal Cina ni wat kerja sampai petang terpaksalah aku tinggal kat sini.
Lagi pun kalaulah aku pun ada kat ganu sekarang ni tentu Cina2 ni tak dapat sambung kerja dyorang hari ni.

Malam tadi aku start masuk umah adik aku dik yah kat taman sebelah ni.
Terasalah seronoknya dapat balik bersantai2 dengan selesa sambil mengeteh malam tadi.
Seminggu aku hilang life aku duduk dalam umah yg bersepah2 .
Tong gas entah kat mana, pinggan mangkuk ke sudut lain, dapur pun tercampak keluar.
Semua barang2 separuh kat porch depan separuh lagi dalam bilik anak dara aku.. Gasaklah.

Pagi tadi aku start memasak balik macam selalu lepas seminggu tak pegang kuali dengan sudip.
Terasa kepuasan dapat buat rutin seharian tu semula walaupun kat umah adik aku.
Adik aku dan suaminya duk kg sekarang ni selepas keguguran jadi memang selesalah aku anak beranak duk dalam umah tu buat sementara waktu ni.
En hubby aku tu dah mula mengarahkan aku masak balik macam selalu.
Dah tak selera nak makan kat luar lagi....tak konyang kato ea !!!
Okey kanda, adinda menurut perintah.

Tak sabar dah nak tunggu umah ni siap dan kembali seperti sedia kala.


Salam Ukwah,

10 comments:

ainnoraini said...

Masak sendiri jgk yg sedapkann ...walau pun menu yg simple jer...

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

Salam Nur,

Di cuba berkali2 baru ni maklong dapat tinggal jejak, terima kasih singgah blog maklong.

Anonymous said...


http://bit.ly/11E6sdj Study every single site of the plan, therefore you won't be surprised once the company informs you that something isn't taken care of.
Everything covered in the QuickCare Complete Plan is also covered here, the main difference is the increased amount of coverage.

Anonymous said...

tak sabar nk tgk dpur baru..:)#noorazilah#

Bieaz said...

tunggu rumah siap memang tak sabar hehe..

Siti Salihah said...

salam...hai jalan2 n singgah blog u
welcome to my blog http://ciksalihahrambely.blogspot.com

tenku butang said...

Follower ke : 353
Hai.. Salam Kenal..
done follow.. jom follow blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Azwanie Hisham said...

ok lah kalau lakik nak binik jugak masakkan.. sedap la tu.. haha

syuewana said...

assalamuaalaikum..
salam perkenalan.

jom singgah blog saya
www.freevitamin.my
ade cerita menarik dan ilmu nak dikongsi

School Of Tots said...

Syukur nikmat Allah ini
Ramai lagi dok rumah setinggan
Ramai juga yg dok umah sewa
Alhamdulillah nikmat rumah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!