Wajah-wajah kesayanganku.......

Wednesday, June 18, 2014

Courier servis.

Asalamualaikum...





Yang aku tunggu2 ni dah sampai dah.
Runner ni aku beli secara on line.
Semalam SKYNET datang umah tengahari tak ado orang kat umah.
Anak bujang dah pergi sekolah anak dara bolum Balik sekolah..omak ea ni dah terang lagi bersuluh tentunyalah terpacak kat umah pukul 5 .30 potang kang.


Sooo budak SKYNET tinggalkan nota Mintak aku hubungi dyorang Balik.
Semalam petang aku call sebelum 6 petang tak do orang angkat phone.
Hari ni pepagi buta kul 8 pagi aku dah tokan2 no kat handphone aku tak de gak orang jawab.
Beberapa kali call sampai sembilan pagi pun tak ada yg angkat telefon.
Aku search dlm gugell kat mana letaknya SKYNET semban ni alamatnya kat semban 2 tapi map gugel kata kat ampangan .
Heran binti pelik aku...!!

Pukul 9.30 baru dyorang masuk ofis rupanya.
Aku Mintak dyorang hantar terus ke ofis aku je .
kang pergi ke rumah tetap gak tak ado orang.
Aku nak pergi ambil sendiri malaslahkannn klau kat ampangan tu ok lagi aku keluar sekejap pergi ngambiknya.
Ni kono ke semban 2 nak mencari tempatnya lagi tak ke membuang masa je kat situ nanti.
Aku dah bank in wang pos kat akak asmawaty sooo courier kono lah buat kojo sampai barang tu sampai kat tangan aku.

Aku ingatkan akak asmawaty ni guna pos laju malaysia rupanya courier SKYNET.
Sebelum ni dah banyak aku beli barang kebanyakannya yg menjual tu gunakan pos laju Malaysia senang sikit coz pos laju office kat senawang ni je.
Senang aku nak ambik barang lepas kerja dyorang lak tutup 8 mlm macam tu.
Lenkali aku kono tanya dyorang ni guna courier servis apa.
Kalau pos laju senang dan cepat aku dapat barang.
Kalau yang lain tu konolah bagi alamat ofis macam hari ni.




3 comments:

Acik Erna said...

Acik kalau beli online kan..lambat boto sampai e ct..heran acik.alamat opis seminggu..alamat rumah pun samo..pos laju seminggu..courier lain pun samo.naik phobia dah acik nak beli online

Ct NoArizah Aris said...

Acik erna..eh ye ke cam tu cik sy tak pernah lak sampai seminggu baru dpt brg.. Ini pun brg di pos dr Kedah ari Isnin tu Selasa dh sampai umah sy dh tp dek kt umah x do org hr rabu br dpt tu pun suruh dyorang hantar ke ofis...klau sy kena mcm acik pun fobia gak terus tak yah beli online lagi dh.

Kakzakie said...

Akhirnya sampai juga. Lain kali baik ct guna aje alamat office senang..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!