Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Thursday, November 1, 2012

Kesiannnn pompuannn.....:)

Assalammualaikum dan Salam sejahteraa...!!



Lamo botul tak merepek kat sini kan?
Nyaris2 lupo anak kunci nak masuk umah ni.
Banyak yg nak di storykan dalam blog ni tapi kesibukkan tugas seharian buatkan jari jemariku kaku untuk manaip di sini.......cewahhhh bersastera bagai pulak hihihhi..:D

Kat ofis semua blog yg mengunakan  url BLOGSPOT di block termasuklah URL aku...huhuhu...
Cuma yg mengunakan DOT COM saja yg boleh di bukak itupun bukan semua setengah-setengah aje.
Jadinya tak dapatlah aku nak berkarya merepek2 time lunch ... nak tunggu lik umah tapi bila dah sampai umah idea pun dah hilang pastu terpaksa lak berobut lappy dongan anak2 den !!
Huhhhh...keciannn pompuan niii !!

Okey malam ni takmo citer panjang cuma nak copy ayat penawar ni yg aku rasa macam besssst jeee nak di baca.
Tercopy dari FB anak daro dennnn...layannnnnnn...


Kesian Perempuan.

diam — dia lemah .
lantang — nampak salah .
mesra — dia gatal .
pasif — dipijak-pijak .
kahwin — bila beranak? .
tak kahwin — pasti digelak .
berhijab — dikata kolot, jahat, menunjuk² .
tak tutup — lagilah heboh .
setia — dimadu laki .
curang — dicanang keji .
terlalu cinta — dimain²kan .
terlalu berjaga — dimarah²kan .
menangis — rimas selalu .
mata kering — dipanggil kepala batu .
buat betul — pelbagai benda dipersoal .
buat silap — sekampung berbual .

tapi UNTUNG perempuan sebab setiap kali dilemparkan kejian & hinaan,
SYURGA adalah tempatnya,
cukup hanya menjadi SOLEHAH kerana ALLAH,
patuh segala perintah Allah,
insyallah dirinya sebaris dgn para bidadari &
mungkin lebih atas lagi,
dengan izin Allah di syurga kelak, insyallah.. ♥ ♥


SALAM UKHWAH

2 comments:

Sam Banjamin said...

tu stigma... cuba lari dari tanggapan tu... anda pasti boleh...

Ct NoArizah Aris said...

SAM....apa tuu...sy x faham tolong jelaskan lebih detail..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails