Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Saturday, March 29, 2014

Roboh.

Assalammualaikum ...

Hari ni hari sabtu aku balik kampung ke jolobu.
Yeaaahhh anak jati jolobu ni lik kg Selepas 2 minggu tak balik.
Bajet macam jauh nau kg tu kan sedangkan setengah jam Jo pun Dari senawang!!

Sabtu ni ramai Yg balik.
Ayie Yg duk Kat jb pun balik.
Diq nor Yg duk kt Selangor tu pun balik.
Shilla Yg belajar Kat arau dah memang ada pun Kat jolobu tu umah mak.
Dia dah habis study sekarang Tunggu nak Konvo dan Tunggu di panggil bekerja.


Ini kejadian di petang sabtu, Hujan lebat waktu ni.
Alhamdulillah dah paneh bila ujan turun Terasalah sojuk ea.
Bila ujan  aktiviti Yg paling best adalah tido beramai ramai.
Time tongah2 syok2 tido tu lah dengar bunyi booommmm Kat luar tu.
Rupanya keta ayie di hempap Kat bumbung sabak mak aku tu.


Apolaie bogogehlah semuo ea keluar tengok keto dah di sungkup Kat zink tu.
Terpaksalah bergotong royong dalam ujan tu mengangkat kayu dengan zink tu.


Yg jadi pilot dlm keta tu si zura wife ayie , dia drive bawak keta kuar sambil ayie, abah dan sorang brader Indonesia tu tolong angkatkan zink dan kayu.
Berat jugak benda alah tu semua.
Alhamdulillah keta tak apa2, cermin tak pecah .
Walaupun aku tengok muko ayie dah comeh semacam je dah.


Tima kasih Kat brader ni meluru je dia datang nak menolong.
Salute sama Lu brader.


Dia dan kengkawannya dah hampir 2 bulan bekerja Kat umah mak aku ni nak siapkan umah adik perempuan aku Yg kelima tu.
Rumah ni adik aku aply umah mesra rakyat petern pisang sesikat tu.
Nanti kok den rajin den up entry pasal umah ni.
Sekarang perut lapar maklumlah ari ujan.
Nak masuk dapur goreng kepok lekor.



4 comments:

Acik Erna said...

Alhamdulillah keto solamatkan.kalau ikut bunyi kuek tu..memang comeh kan.

Kakzakie said...

Alahai siapa tak cuak melihat kereta kena hempap. Nasib baik tak apa-apa..

Ct NoArizah Aris said...

ACIK... Tulah seriau muka tuan punya keta tu.

Ct NoArizah Aris said...

KAK ZAKIE.. Alhamdulillah kak selamat keta tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails