Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Monday, October 6, 2014

Award Dari cikgu faiz dan Marsha.

Assalamualaikum ....


Terima kasih kepada MARSHA Dan CIKGU FAIZ yang memberi award dan mengetag kan aku dengan Soalan cepu emas korang ni.
Lama dah tak kono tag ni awal2 berblog Dulu selalu terkono..huhu..
Mintak maaf banyak2 lambat respon tag korang ni Maklum leee ahkaaaaak ko ni berblog bila ada masa lapang joo dik oii...
Ni pun tulis Kat kampung masa raya haji.
Tenet slow tapi aku tulis Dulu dalam notes Kat iPad ni pastu copy paste dalam blog.
Kalau tak sampai ke sudah aku tak menjawab.



Syarat2 yang perlu dipatuhi jika tercalon dalam Liebster Award ni ialah:

Senaraikan nama dan URL  yang dicalonkan dalam Liebster Award ni.
Jawab 11 soalan yang diajukan.
Anda wajib mencalonkan 11 blog lain.
Cipta 11 soalan anda sendiri & mereka yang tercalon wajib menjawab soalan yang diajukan.
Maklumkan kepada 11 blog yang tercalon supaya mereka menjawab soalan itu.

Sekarang time untuk jawab semua 11 soalan yang diajukan.

TAG DARI BLOG CIKGU FAIZ:

Kenapa korang suka berblog? 
Suka kongsikan pengalaman sendiri dan luahkan pandapat sendiri bila boring2 leh baca balik dan jadi kan blog sendiri sebagai rujukan peribadi.

Macamana korang boleh terjebak dengan dunia blog? 
Sebab suka baca dan tengok blog orang terus rasa nak ado blog sendiri.

Tempat menarik yang pernah korang sampai.?
Banyak sangat Dari Utara sampai selatan semuanya menarik.

Apa haiwan kesayangan korang.?
Ikan...tu je Yg ada Kat umah tu !

Bila stress apa yang korang selalu buat?
Minum kopi superpower atau teh ijo pastu blog walking.

Korang pakai handphone jenama apa? 
Masih lagi Nokia C3... Tak banyak kerenah Ompek tahun dahhh.

Suka masak apa? 
Suka Masak apa Yg family suka makan tak suka Masak apa mereka tak suka makan walaupun saya suka makan coz tak syok mengadap sorang2..huhu..

Kenangan pahit yang korang pernah alami..?
Jatuh motor tersiat kulit kaki den.

Suka selfie? Kenapa? 
Tak suka selfie.

Filem yang paling best pernah korang tonton? Kenapa? -
Filem leftenan adnan Sebab saya berjiwa patriotic..kah kah kah :))

Apa yang korang suka tentang blog cikgu faiz? 
Banyak info gambau pun besau2...suka suka suka !!


TAG DARI BLOG MARSHA:

Apa nama blog korang? Nama tu ambil sempena apa?
Okey namanya RUMAH KECIL TIANGNYA SERIBU coz suka sangat dengan lirik lagu Azian mazwan safuan tu..boleh gitu ??

Kenapa korang suka berblog?
Suka cerita kan pengalaman sendiri dan luahan pandapat sendiri ,bila boring2 leh baca balik dan jadi kan blog sendiri sebagai rujukan peribadi.

Apa yang mesti korang ceritakan dalam blog korang?
Cerita Hal diri sendiri, keluarga,jalan2 ,selit sikit pasal masakkan ,kebun kocik,bunga bungaan ...ermm Lebih kurang camtulah.

Sejak bila korang mula berblog?
Penghujung tahun 2009 tapi aktif tahun 2010 sampai sekarang walaupun kerap tenggelam timbul tenggelam timbul.

Makanan kegemaran korang?
Yang podeh2 ...orang nogori kannnnnnn.

Bila time korang ber blog?
Malam lepas selesai semua Hal rumahtangga.

Korang updated blog guna hp atau laptop? Kenapa?
Dulu Guna laptop tapi sekarang kerap Guna iPad je....sonang nak hangkut ke ulu hilir .

Korang suka travel tak? Tempat mana yang paling best dalam kenangan korang?
Ehhh saya kaki jalan tauu..Tempat paling best dalam kenangan makan tepi pantai Kat kola perelih dengan family.

Korang suka hiking?
Tak suka takut jatuh .

Apa yang ada dalam wallet, purse korang?
Segala jenis resit dan kad mesra rakyat ada dalam tu.

Adakah korang suka saya?? Oh catchy ayat..hihi
Of courseeeee....lagi suka kalau hang selalu singgah blog RKTS hehehe....


Okey selesai sudah buat masa ni aku Belum pilih lagi sapa Yg Akan menjadi mangsa tag aku pulak....nanti lah senang senang sikit aku cari URL sapa Yg Akan terkena nanti.
Semoga kedua2 Puan umah tu berpuashati walaupun aku longgokkan tag korang dalam satu entry je...nak buat satu2 kang lagi lama lah korang kena menunggu.

Siappp  nak gi merobos daging lak ha nak wat daging black pepper.




1 comment:

Kakzakie said...

Itu dia dah macam menjawab soalan periksa tapi kakak suka pulak baca sebab dpt tahu tentang empunya diri:)

Selamat hari raya qurban.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails