Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Wednesday, April 10, 2013

Gara-gara tersalah pasword..

Assalammualaikum...


Dua hari lepas aku tersalah login pasword maybank2u aku tu.
Tekan punya tekan langsung tak dapek login dalam online.
Dek kerana macam2 huruf yang aku cuba masukkan terusssss akaun aku di  block.
Aku call ke HQ Maybank ingatkan leh minta dyorang tolong reset balik pasword macam dulu dulu.(pernah sekali jadi cam gini).
Rupanya kita dah boleh reset sendiri dah tapi syaratnya kena register no phone kita kat Maybank2u lah dulu.




Di sobabkan eden ni jenis yg degil dan malas nak letak no telefon waktu kali pertama di arahkan dulu... haaa jadilah masalahnya macam ni.
Terpaksa aku keluar dari ofis pergi ke Maybank kat dataran senawang tu register no phone.
Dahlah tu tak leh lak main caling caling je..kena tunjuk kan muka dan ic kat depan kaunter tu.
Lepas isi borang, scan ic dan dyorang registerkan phone aku dalam data tu baru boleh log in balik.

Tu pun kena tukar pasword baru pulak tu, yang lama dah tak boleh di gunakan lagi dah.
Lenkali kalau di arahkan tu pergi  buat cepat2 jangan tunggu dapat masalah baru nak pergi register itu ini.
Tapi kita ni kena gak hati2 kalau dapat apa2 mesej berkenaan bank atau duit ni.
Almaklum jelah kan ramai yg dah jadi mangsa penipuan gara2 orang2 yg tak bertanggungjawab sekarang ni.

Berfikir berkali kali tu lebih baik sebelum buat apa2 tindakan kan kan kan ??


SALAM UKHWAH


 

2 comments:

Bieaz said...

memang betul kena fikir bkali2 nanti lain pulak jadinya...
dah ramai yang kena mangsa penipuan

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails