Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Tuesday, February 8, 2011

Aku yang haru biru !!!

Laaaamanya aku tak menulis entry baru.... hampir seminggu kan ?

Mana taknya cuti CNY je melebihkan cino ghayo lak aku..... pastu holiday lak kat kampung... paham-paham jelah kan kalau dah ada kat kampung tu... walaupun rumah mak aku ada internet tapi aku pulak tak ada masa nak ber online ni !

Macam-macamlah aktiviti aku kat rumah mak... termasuklah tidur yang berlebihan !!

Masa hari bekerja mana dapat tidur siang-siang ni kan... time-time cuti nilah nak lepaskan geram... sekali berat badan aku naik macam badak nanti... haa baru aku tahu... padanlah dengan muka.... asyik makan dengan tidur jee.

Nak-nak lak lagi sabtu dan ahad hari tu ada jemputan kenduri kahwin.
Aku makan pun tak hinggat dunia... habih semua aku balun... hancuuuuusss diet aku weiii !!!
Pastu malam minngu hari tu adik aku terlebih baik hati lak belanja kami ramai-ramai makan sate.
Aku dah rasa tak boleh telan lagi dah dek kekonyangan.
Tapi rezeki datang bergolek-golek depan mata... aku sumbatkan jugak dalam mulut walaupun siang tu dah makan nasi minyak... sate tetap jugak aku kunyah !!!

Ni kepala aku tengah pening ni.
Bukan pasal bayak makan... tapi siang tadi aku call banyak resort kat melaka semua dah penuh.
Aku ingatkan aku dah awal sangat dah booking untuk hujung bulan ni... rupanya ada lagi orang lebih awal dari aku... 3 resort yang aku call semua dah penuh...bayangkanlah tu semua nak check in sama date dengan aku !!

Kalau tak ada jugak yang kosong kat pengkalan balak tu kena lah ubah lokasi tempat lain lak... semak betullaaahh !!!


CN : Baru arrange utk family sendiri aku dah kacau bilau... lum lagi wat rombongan cik kiah sekampung g ni !!


SALAM UKHWAH

2 comments:

Citarasa Rinduan said...

salam..
ct,,,,wah..nak kumpul adik beradik kat melaka eik??

cuba awak tempah kat area afamosa..mmg mahal..tapi waktu malam best tau..
ada safari...


PS: CNY sure dapat banyak limau kan??

CT NoArIzAh ArIs said...

CR,

Wlkmsalam...tima kasih ats cdgan..tapi kami nk berkumpul tepi pantai nk celebrate b'day adk & ank buah kt sana...permintaan terlalu tinggi nk resort ada swimming pool !

Tapi yg ada s/pool tu jgaklah yg plg laris...buah limau mmg byk dpt tapi ank2 dh x nak mkn lagi... dh jemu agknya...byk lagi dlm freezer tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails