Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Friday, February 11, 2011

Bermimpii di siang hari...




Entah apa kenalah aku hari jumaat ni.... buang tebiat eekk ???

Kebiasaannya waktu lunch aku kat ofis ni kul 12.30pm... tapi tadi aku tengok member yg duk belakang aku ni memusingkan kan kerusinya memandang dinding  untuk tido (biasa dah dia wat camtu tiap kali lunch hour )... aku yg nampak dia dah selalu wat camtu pun ikutlah sekali memusingkan kerusi aku jugak memandang dinding di sebelah aku ni !

Dengan gaya seorang staff yg cukup letih sangat ( ye keeee..??? ) aku pun memeluk bantal bucuk aku tu dan melelapkan mata sambil bersandar pada kerusi aku yg debab ni.

Eh..eh..tak sampai sepuluh minit perut aku pulak berkeroncong minta makan !
soo...aku pun membukalah bekal yg aku bawa dan makan dengan gaya ayu seorang wanita (piiiraahh..!!)
sambil berfacebook dan berchating bagai.... agak-agak adalah lebih 20 minit kejadian berlaku.... tetiba pulak sorang member aku ni datang kat aku dan bertanyakan sesuatu pastu dia pun duduk kat meja dia sebelah aku ni..

Lama jugaklah... aku pun rasa hairan... apesallah minah ni tak kuar lunch biasanya dia pergi lunch... tetiba bijik mata aku terpandang jam kat dalam PC aku ni dengan 4 digit yg tak aku sangka-sangka...pukul 12.29pm.

Aku pandang jam tangan aku... nombor yg sama jugak... pandang lak jam kat dinding ofis aku ni dah bergerak seminit ke angka 12.30pm !!

Haaa...tadi aku siap baring... makan... chating tadi pukul brapa ?
Belum waktu lunch lagi ke ??

Terkedu aku sekejap... nampak gayanya aku dah mengular lebih setengah jam !!
Nasib baik tak ada sapa-sapa yg masuk ofis aku waktu tu kalau tak.....sendiri mau hingatlaaaahhh !!!
Member kat belakang aku ni cakap dia pening kepala tu pasal dia rehat awal sikit....ada patut keee ??

Akibatnya aku rasa teramat lambat nak tunggu tea break pulak pasal aku dah lunch lebih awal !!

Moral dari cerita ni jangan suka ikut apa orang lain buat ..haiisshh !!!

CN : Lenkali tengok jam dulu !!


SALAM UKHWAH

3 comments:

KiD said...

hahahaa.. jangan lupa tengok jam dulu yea... hehehee

CT NoArIzAh ArIs said...

KID....yeeeess...tgk jam dulu jgn tgk org !! :D

gadisBunga said...

salam singgah...

ahaha. kdg2 makan ni takleh ikut time kat jam. kalau lapar bedal je. hihi~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails