Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Monday, August 8, 2011

Kalau hari bekerja kena macam ni aku boleh pengsannnn !!


Salam ramadhan hari ke 8 buat korang semua.......!!

Tahun ni punya puasa senang je nak kira kan pasal jatuh satu hari bulan.
Jadi hari ni 8 hb dan dah 8 hari jugak kita  raya.......eh eh dah puasaaaaa !! ( cepat benau ko nak raya cik puan oiii )

Okey memandangkan semalam hari minggu dan hari cuti bagi semua warga kerja seluruh Malaysia termasuklah aku ni jadi aku hambik kesempatan ke pasar dan pasaraya untuk membeli belah lauk pauk dan barang dapur yang dah tinggal secoit tu.
Memandangkan pulak semalam jugak aku tak bekerja jadi banyaklah permintaan dari rakyat jelata dalam rumah ni.


Si ayah ea nak makan kuih getas.
Si anak bujang ea nak makan kuih sago mata ikan tu.
Si anak dara lak nak makan kek oreo DAN.....
Aku sendiri dah lama teringgin nak makan nasi ayam and the geng.

Jadinya semalam lepas je ke pasar berdondang sayanglahhhhhh aku kat dalam dapur tu.
Melaksanakan permintaan isi rumah yang tak ramai ni.
Sib baik gak tak ramai kalau ramai tak tahulah apa lagi yg aku kena masakkan !!
Sib baik jugak hari cuti kalau hari keja aku leh pengsannnnnn !!!
( banyak botoi sib baik ko kan ! )

Bila time berbuka penuh kat atas meja tu.
Tak ada lauk beli dan kuih beli semuanya hasil air tangan aku sendiri .
Sampaikan aku sendiri pun tak tahu mana yg aku nak capai dulu.....
Ada nasi ayam dan kawan-kawannya.....ada kek..ada kuih sago..... ada kuih getas !!

Sib baik ompek beranak tak pengsan kekenyangan lepas berbuka malam tadi !!!



CN : Pssttt....pas isyak larat lagi jalan-jalan kat bazar ramadhan yg jual baju2 dan aksesori raya tuuuu !!!

SALAM UKHWAH

11 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

salam ramadhan al-mubarak

CT NoArIzAh ArIs said...

PRINCESS MOMOY...Tima kasih salam ramadhan dan selamat berbuka juga utk kamu yea!

nabilah_2908 said...

wah...super mom la akak ni...semua menda boleh buat... ;)

Kakzakie said...

Itulah bila rajin berdondang-sayang didapur mestilah banyak hasil atas meja tuk berbuka..:)

Kakak berdisko di pasar ramadhan pun penuh juga meja tau. Hehehe....

Papa Mifz said...

meriah sungguh juadah berbuko tu yer...

Cik Ina Do do Cheng said...

CT selamat berpuasa. amboi cekap ko skali masak banyak cam tu. cik ina nak kuih kertas, sebab dah lama tak makan. sedap kenyal je.

CT NoArIzAh ArIs said...

NABILAH... dah jadi mak org ni tak super pun kena jadi super sib baik tak jadi mcm nasha aziz tu..huhu!!

CT NoArIzAh ArIs said...

KAK ZAKIE...sy berdisko beli kuih kat bazar time hr bekerja je kak kok disuruh buat kuih muih time hr kerja berbuko kat dapurlah den..hehe!!

CT NoArIzAh ArIs said...

PAPA...Meriah time hujung minggu je papa.

Hari kerja kuih muih masak kat bazar jeeeeee !!!

CT NoArIzAh ArIs said...

CIK INA... cekap x cekap dah isi rumah nak makan..wat sikit2 je tu buat byk2 nanti membazir lak.

Kuih getas tu kali pertama sy buat sib baik lee jadi kak..:)

alinac lover said...

amboi sakan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails