Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Tuesday, August 9, 2011

0.25 pun 0.25 lah janji ado dari takdoooo :))

Dah 9 hari berpuasa......
2 minggu lagi sibuk lak nak wat kuih raya.
Aku dah plan dah kuih apa yg nak di buat...korang lak macammano ????




Okey sepatutnya aku postkan entry ni minggu lepas masa aku sain surat persetujuan terima bonus 0.25 tu .
Tapi aku terlupa lak..... bila hari ni tengok penjawat awam dapat bonus raya baru aku ingat nak tulis entry ni kat sini.
Sebelum tu tahniahlah ya pada semua blogger2 dan silent reader RKTS yg keja gomen yg dapat bonus raya tahun ni.
Cerahhhhhh anak bulan raya tu ye takkk... hehehe !!!

Abah aku pun rasa gaklah  pasal dia pesara gomen.....Alhamdulillah ada can den mintak sup tulang lobih sikit nanti..!!! : D

Tapi bagi aku dan semua malay staf kat company aku ni agak kurang mengembirakanlah sikit pasal tahun ni adalah tahun pertama company ni di ambil alih oleh chinese singapore.
Sebelum ni semua urusan syarikat  dalam tangan chinese tempatan dan kami semua mewah setiap kali tiba bulan syawal.

Mana taknya tetiap tahun kami akan dapat 2 kali bonus.
Sebelum hari raya pose kami semua akan dapat bonus pertama dari hasil keuntungan syarikat pasal kami buat stock take bulan Jun setiap tahun.
Kemudian sebelum chinese new year pula kami akan dapat pulak bonus ke dua untuk bonus tahunan yg bergantung pada prestasi kerja masing-masing.

Macam tahun lepas syarikat untung banyak dan kami semua tak kira malay ke cina ke india ke bengali ke hapa ke semuanya dapat bonus 2 bulan gaji sebelum raya pose.
Sonyum sampai ke kepalo kawan -kawan den termasuklah den sekali.
Tambah lak dongan gaji ayoyoooo..... berayo sakan wa cakap luuuu.

Tapi bila singapore beli dan ambil alih syarikat ni sejak penghujung tahun lepas semuanya dah berubah.
Kami hanya akan dapat bonus setahun sekali jeeee...... sob sob sob :(

Di atas rasa simpati senior2 manager yg dah tahu kami semua ni dah biasa ada bonus sejak sekian lama mereka berusaha dapatkan untuk kami sebelum raya.
Dan hasilnya 0.25 dari bonus sebulan gaji untuk January akan datang akan di beri pada semua malay2 staf sahaja .
Bonus kan di beri minggu depan.

Walaupun nilainya tak sebanyak yg kami dapat seperti tahun-tahun lepas tapi adalah jugak dari tak ada langsung.
Nak banyak kena tunggu balancenya Januari nanti.
Itu pun kok umur panjang !!


CN :  Untunglah aku tak habiskan bonus yg tahun lepas tu.


SALAM UKHWAH:










10 comments:

Cik Ecah said...

:) senyummm
Alhamdulillah,,,,,

CT NoArIzAh ArIs said...

cik ecah... :D Gelak hahaha !!!
Alhamdullillah....

Citarasa Rinduan said...

syukur....
rezeki kan....
ambil jer

kak ct, nanti sure buat biskut almond london agak2 ayu dpt rasa tak

Anonymous said...

alhamdulilah..semoga rezeki mencurah..=)

CT NoArIzAh ArIs said...

AYU...ehh mesti hambik nnt tak rasa langsung melopong den.

Mehlah dtg beraya ke senawang gerenti dpt rasa..:)

CT NoArIzAh ArIs said...

ANONYMOUS... sape lee ci anon ni yea !!

W/apapun terima kasih atas doa kamu moga rezeki kamu pun bertambah2 nanti.

Cik Ina Do do Cheng said...

seronok ye dekat nak puasa dorang bagi bonus. tempat keja cik ina hujung tahun. nak buat biskut ye, tahun ni cik ina tak buat banyak biskut, ala kadar dan yang senang-senang .

alinac lover said...

dapat jgk bonus ye

Dilla Ady said...

kami sekuarga tak dapat...

jelessssss....huhuhuhu

Papa Mifz said...

meriah la sikit rayo ado bonus kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails