Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Monday, September 12, 2011

BBQ di syawal yg ke 3....... tapi udangnya siang-siang lagi dah hilang !!

Tarikh : 3 Syawal 2011 ( khamis 3 sept)
Lokasi :  Kg Ulu Klawang



Mengancam tak tengok udang tu....setakat dapat cuci mata jelah.




Inilah aktiviti aku adik beradik di petang raya ke 3.
2 hari berturut-turut dah beraya dan melantak makan kat umah orang tak hingat-hingat... raya ke 3 ni kami be BBQ lak.
Malam tu kami semua akan berpisah sementara.....pasal masing-masing nak bertolak ke umah mertua pulak.
 Aku sekeluarga akan balik ke kg renal ...adik ke dua aku ANN sekeluarga lak akan balik ke Kelantan, PIE balik semula ke Sg rotan,titi .

Cuma CIK YAH je yang tinggal lagi kat umah tu sampai esok itu pun pagi raya ke 4 dah start keja dah.
Dia balik umah mertua raya ke lima.
3 orang lagi adik aku yg masih bujang & belajar tu still tak kemana-mana lah kan pasal belum ada mak pak mertua lagi... kenalah duk umah dendiam temankan mak abah hari-hari.


Pasal tulah kami buat acara BBQ ni !!



ANN dan SHILLA kena kerah cucuk udang pada lidi satay... kununnya nak makan satay je tapi x do pulak gerai satay yg bukak raya tu.... terpaksalah mencucuk udang dan sotong dengan lidi satay.... buat ni pun dah last minit memang tak cukup masa nak perap ayam dan daging untuk di jadikan satay. Ayam dan ikan kami panggang macam biasa tu je.


Ni tukang kipas api ...sebelum di bakar perlu di buat baranya dulu yea tuan puan... poyooo jee mamat tukan !!!



Assistant mamat poyo tu yg baju kuning tu..... mereka berdua ni kemana pergi mesti ada berdua cukup ngam betul beras berdua ni.......eh eh biras berdua ni :))
Budak kecik baju itam tu PRINCE aku ... cukup suka buat keja amal tolong menolong ni..... tolong ambik gambar2 ni dan tolong ratah udang sampai licin pun keja dia gak ni !!


Sebelah kiri udang sebelah kanan ayam.

Apasal banyak nau gambar udang ni yg ko ambik dik ??????
Mentang-mentanglah ummi tak rasa makan udang malam tu ko bagi aku tengok gambar udang kono salai jekan..... teruk tauuuuu !!!!!

Waktu memerap dan membakar ada udang, ayam,sotong dan ikan cencaru.
Tapi bila time makan ramai-ramai malam tu yg ado ikan ,ayam dan sotong.
Sotong tu pun beberapa cucuk je yang udangnya langsung tak nampak ontah komano dah !!
Ni kojo sapo yang udang boleh hilang dengan lidi-lidinya sekali ni ???






















Sapa lagi kalau bukan keja 3 jantan ni... sambil membakar mengipas ,memakannya sekali.
Uwaaaaaaa.....aku nak udang tuuuuuuuuu !!!!!!!!!!


CN : takpe takpe...ada ubi ada batas.....!!

SALAM UKHWAH

15 comments:

alinac lover said...

kah3~ nakal ek dorg ni~

CT NoArIzAh ArIs said...

ALINAC...bukan nakal tapi keji..eiii!!!!

nabilah_2908 said...

wah...seronoknya...BBQ... :)

raya saya tahun ni tak seronok pun...ramai yg tak balik...sbb balik raya family yg satu lagi..:)

Cik Ecah said...

bakoo punyer bakoo semua ilang yea hahaa..biasa la sambil membako sambil mknn hehe

CT NoArIzAh ArIs said...

NABILAH...klau raya bergilir setiap tahun thn depan mesti kamu seronok pasal semua balikkan?

CT NoArIzAh ArIs said...

CIK ECAH..Tulah pasal igtkan hbs semua terbakooo rupanya dh mashuk peyut.

SuriHanna said...

wah seronoknya berkumpul adik beradik.. ramai2 camni wat BBQ mesti meriahh

Citarasa Rinduan said...

hehehheheh....
sabor jerlah

kak ct, ayu boleh makan udang, tapi bile en zalie tak boleh makan..
aduh!!
terus lupakan..
kiat pandang2 jerlah kan..

ariana said...

sedapnya udang..pasti kalah org yg membakarnya dgn org yg memakannya ni..laris..

CT NoArIzAh ArIs said...

SURIHANA... memang seronok inilah masa yg di tunggu2.

CT NoArIzAh ArIs said...

AYU..akk pun alergik dgn udg tapi bak kata CMG kita " ubatkan ada..."!!

CT NoArIzAh ArIs said...

ARIANA... geram sgt udg tu licin dgn lidi2nya sekali pastu leh wat tak tahu je bila sy tanya.."mana udg...mana udg??"

IXORAROXI said...

alahaiiii kesiannya..tak per boleh sambung BBQ with family di rumah sendiri..beli udang bebanyak :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina suka acara berbbq cam ni, dapat merapatkan silaturahim sesama saudara. dulu time raya cik ina suka wat cam ni.

CT NoArIzAh ArIs said...

CIK INA.. bestkan kak :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails