Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Tuesday, September 13, 2011

Sana sini jamuan raya kat opis.... tapi aku tak rasa pun macam tu!

Salam Lembaran.....

Okeylah....cukup citer bergambar setakat 3 syawal saje yea.
Ada gak beraya hari-hari yg seterusnya tapi tak le semacam 2 hari tu.
Setakat rumah kawan-kawan sekolah dulu je itu pun dua tiga rumah je..... masing2 dah berkeluarga bila aku balik kg dyorang balik lak kg suami masing2.
Bila balik ke rumah sendiri aku dah start keja dah maknanya beraya adalah terhad cuma menerima kehadiran tetamu di malam hari saja.
Maklumlah bila siang pintu umah aku tertutup...start jam 5.30 ptg sampai malam dah boleh datang beraya dah pada yg sudi.

7 & 8 Syawal minggu lepas.... aku belum sampai umah dah ada beberapa orang kawan PRINCE siap dah tunggu aku balik kat pintu pagar.
Bila pintu umah aku bukak jemputlah diyorang masuk suruh makan kuih raya tapi air kena tunggulah dulu tuan umah baru sampai umahkan !!

Seronok bila baca blog kawan-kawan yg majoriti dlm ofis ramai berbangsa melayu jadi adalah buat jamuan raya.
Aku ikut tumpang baca dan cuci mata tengok gambar2 yg korang ambik tu.
Aku kat sini ada 2 kerat je melayu kat department ni selainnya chinese.
Kat department lain ada gak sorang dua tu pun tak ramai.
kami cuma bawa kuih raya bagi member2 ofis lain rasa tak delah buat jamuan dengan macam2 juadah pelbagai tu.
Kalau ramai staff melayu ok gak wat camtu terasa meriahnya kan ?

Ada gak kelebihannya bagi aku kat sini.
Pasal aku leh buat puasa ganti dan sunat dengan aman damai tanpa godaan2 yg melampau buat tekak aku.
Cubalah kalau ramai melayu kat sini pastu sorang sorang bawak makanan macam-macam rupa dan bau  maunya terkucil iman aku nak puasa sampai ke petang.

Tapi di hujung hujung minggu aku tak delah berpuasa pasal nak memenuhi undangan open house dan beraya ke rumah kawan-kawan...... kununnya cuti puasalah sehari tu.
Yelah orang dah datang umah kita kenalah balas kunjungan merekakan.
Kalau tak ada gak yang berkecil hati silap hari bulan tahun depan tak nak datang lagi dah... huhuhu !!!!


Sebenarnyaaaaa...aku tak puas makan soto ayam ni kat umah member hubby ari minggu ari tu...CIK YAHHHH jumaat ni boleh tak ko buatkan menu ni kat umah ko nanti...... buat kaw kaw arrr !!!



CN : Dari jumaat ni sampai ahad jadual aku penuh dengan jemputan.... bersiap sedialah wahai si perutttt !!


SALAM UKHWAH

11 comments:

Cik Ina Do Do Cheng said...

betul kata CT tu, tak de gak terkucil,kalau puasa time tak bulan puasa ni godaannya banyak. semoga puasa CT dapat kerberkatan dari Allah SWT.

CT NoArIzAh ArIs said...

CIK INA.... Aminnn.

Cik Ecah said...

ok la tuh...dpt jugak akak puasa :)
time cuti perut penuh balik ekekee

nabilah_2908 said...

kira ok la..

macam saya....langsung tak de...

bawa kiuh raya..letak kat pantry je...sape nak makan..makan...

lagi pun kt opis ni..tak ramai staff...saya sorang je perempuan...selebihnya lelaki...huhu,,,,

Dilla Ady said...

kat sini takde pun jamuan...huhuhu

sib baik ade customer ni ajak jamuan hari raya kt compny die..tp cam segan pulak nk gi..

ariana said...

tapi..kalau time tahun baru cina..macmn plk..dpt angpau tak..hehe..
tak pe lah, sekurangnya senang nak puasa sunat syawal..tak yah pikir nak berbuka utk jamuan raya kan..:)

CT NoArIzAh ArIs said...

CIK ECAH...Nak wat cammana time raya nikan bln rezeki x dtg org kecik ati..hehe!!

CT NoArIzAh ArIs said...

NABILAH....laa senasiblah kita yea!!

CT NoArIzAh ArIs said...

DILLA.... tulah kan bila company x ramai malay mcm nilah nasib kita tapi ada gak hikmahnya kan?

CT NoArIzAh ArIs said...

ARIANA...time CNY tulah plg best kak dpt angpau dpt hamper g limau x yah citerlah :D

IXORAROXI said...

Inilah soto yang malu nak bertambah tu ya.soto senang nak buat,buat sendiri Arizah, boleh makan berulang-ulang banyak kali :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails