Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Tuesday, February 28, 2012

Ntahhapahapatah..!!

Salam Sejahtera... !!
Selasa
6 Rabiulakhir 1433H



Souvenier yg aku dpt time CNY baru-baru ni....voucher tesco 30 hinggit & angpaow tu yg paling best..hahaha!!


Before Chinese new year aku langsung tak bleh bukak blog RKTS aku ni…URL aku kena blok…waahaaaa !!!

Jadinya aku kena pergi ke mana2 blog dot.com yg ada letakkan blog RKTS aku di dalam bloglist mereka dan dengan cara inilah aku dapat tengok blog aku sendiri…payahkannn ??

Tapiiii aku tetap tak bleh login okkkk….. aku pergi komen mana2 entry dalam blog orang lain anddddd aku dapat login blog aku pasal nak mengomen kena masukkan email dan password kitakan ? … jadinya bila aku dapat login blog aku tu dapatlah pulak aku membuat entry baru, publishkannya serta melepas dan menjawab setiap komen dari kengkawan blogger yg lain….. kekdah aku ni samalah seperti ko tak dapat masuk umah ko tapi terpaksa masuk kerumah orang lain pastu ikut pintu belakang dan masuk kerumah ko sendiri....paham tak?



Okeyyy lepas CNY… lain lak citernya.


Sekarang ni aku dah boleh tgk blog aku sendiri kat opis tak perlu nak kuar masuk umah org dah tapi tak bleh lak log innnnn !!!


Mesti korang tau blog sapa yg aku tgh skodeng niii...:)


Aku tak leh komen blog orang bila nak komen keluar kotak warna merah tuuu...cissss !!

Hanya pukul 12.30pm sampai 3pm saja aku dapat login blog kat ofis ni.....Jadi dalam masa 2 ½ jam tulah aku gigih mengejar masa utk publishkan entry aku ( aku sekarang taip je dlm Microsoft word dan save dulu sementara tunggu leh login blog ) dalam masa tu gak balas komen kengkawan dan jejak balik mereka2 yg sudi mengomen entry aku tu.

Maknanya sekarang ni aku boleh blogwalking  kemana2 blog yg aku suka tapi tak dapat nak tgglkan komen. Cuma tengahhari kang barulah boleh mengomen blog org lain.....itu tak masuk lagi PC yg lembab...line tenet yg lembab... takde masa nak ngadap lappy kat umah...banyak betullah dugaan aku dalam berblog ni...huhuhu :(

Keciaan dia...kecian dia...keciaaaan diaaa  !! ( Ikut rentak lagu Allayarham Sudirman ...Al-fatihah buat Arwah Sudir)

 
SALAM UKHWAH

6 comments:

Kakzakie said...

Apasal jadi macam tu ct? Masalah url ct atau blogspot? Heh... memang susah kalau ada time yg boleh dan tak boleh kan...

IXORAROXI said...

Kesian awak ya..there must url atau java script yg dah ambil alih blog awak ni..saya pernah kena juga..mujur ada kawan di IT dept sudi tolong..cubalah tengok di design blog awak, mungkin boleh jumpa

Citarasa Rinduan said...

terharunya sebab kak ct sentiasa masuk keblog ayu...
ayu tak berapa pandai ttg IT.. tahu pun mana yang penting2 sahaja..

kak....
ayu pun update entry malam2 sahaja..
sibuk skrang

bila kesini, baca entry ini.. lagi bertambah simpati dengan kisah kak....

harap2 ada penyelesaiannya...insyallah

ariana said...

oh..mcm tu ceritanya..siannya..patut lama x singgah blog akak..:)

nabilah_2908 said...

alahai...payah juga eh kalau macam tu..

kalau la tmpt keje sy buat mcm ni gak...waaa...boleh nangis sy dibuatnya.....

Rinna said...

Lor susah le plak yer.. nak masuk blog sendiri pun ada masalah.. sabo je laa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails