Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Wednesday, April 27, 2011

Bestnyaaaaaa kalau dapat buat macam ni......


Pagi tadi hujan lebat sangat kat seremban ni.... sampaikan aku jadi malas nak bangun.... setan tu pulak duk berbisik jeee kat telinga tak bagi bangun solat subuh.... lagi kuat hujan lagi sedap aku tidur lagi kuat lak bisikan setan tu.

Tapi kena gak kuatkan iman..... tolak selimut ketepi bangun mandi solat... kalau aku terus tidur kang dengan aku sekali tak pergi kerja dan anak-anak aku pun tak ke sekolah .

Alangkah seronoknya kalau hari ini weekend kan..... leh sambung tidur balik sampai hujan berenti pastu dalam suasana yang dingin dan sejuk tu leh le blogwalking je kat rumah kawan2 blog baca aktiviti personal dorang... masuk lak dapur dorang tengok menu terkini ..... pastu jelajah rumah-rumah gaya henglish yg menawan kalbu tu dan cuci mata lak dengan pokok bunga dan sayur kat kebun dorang..... ohhh mengasyikkan !!!!

Tadi aku jalan-jalan kat satu blog  NI  dan tertengok gambar - gambar kat bawah ni ...... impian aku sejak dari dulu tapi tak terlaksana pun pasal hubby aku takkan suka punya kalau setakat duduk kat rumah teres aku ni sekarang.....








Aku suka sangat kalau dapat tanam pokok kat atas tanah macam dalam gambar tu..... tak yahlah bercucuk tanam dalam pasu macam sekarang ni.... tapi kalau dah buat macam ni mana lak nak parking kereta ?

Kalau aku tak kisah pun parking keta kancil aku tu kat luar tapi hubby tak akan mau punya letak keta dia kat luar... dia cerewet sikit bab-bab keta ni...... sekarang ni  dua  keta pun dah penuh garaj tu nampak gayanya telan air liur je lah tengok gambar macam ni.

Kalau ada rezeki dapat beli lagi satu umah yg ada tanah berlebih kat tepi kan bagussssss ..... semoga impian aku termakbul satu hari nanti..... Aminnnn !!!!


CN :  Berangan mat jenin jelah aku ni....


SALAM UKHWAH

10 comments:

A y e s h a Ramlee said...

kalau guna pintu pagar mcm 2 kat kl ni, mau masuk pencuri...

di tag http://ayesharamlee.blogspot.com/2011/04/6th-anniversary-ga-kakyongcom.html

Citarasa Rinduan said...

ct--
kalau lah kita dapat rumah macam nie.. peeh.........
memang terbaiklah.. cantik ko.. hari2 kita gardening..hehehehhe

CT NoArIzAh ArIs said...

AYESHA RAMLEE... kompem punyalah..hehe!!

CT NoArIzAh ArIs said...

AYU... mmg pun klau kemana2 pun mst nk blk cpt sbb x senang hati tgglkan umah lama2.

CT NoArIzAh ArIs said...

AYU... mmg pun klau kemana2 pun mst nk blk cpt sbb x senang hati tgglkan umah lama2.

alinac lover said...

yong pon suka rumah mcm ni~

Dilla Ady said...

dilla pun suke kalu umah yg kite leh bercucuk tanam..nmpak cam sejuk jek mata memandang..tp umah skang besar laman, besar la ongkos nk membelinye..huhu

CT NoArIzAh ArIs said...

ALINAC... Samalah kita kan !!

CT NoArIzAh ArIs said...

DILLA....Tulah pasal hrga rmh skrg pun dh mahal tapi laman ciput jee!!

alinac lover said...

heheh..nnti yong amik gmbr taman.skg da xlawa da taman kt rumah hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails