Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Monday, April 18, 2011

Puas nak ngabihkan nih.... !!


Kussss semangat !!!
Apa aku nak buat dengan jering dan petai banyak2 ni.
Ulam-ulaman ni kawan HUBBY yang bagi.
Tak kesian pulak pemurahnya dyorang ni bagi aku banyak-banyak macam ni.

Bagi yang berkeluarga besar mungkin tak heran sangat dengan jering & petai banyak macam ni kan !
Tapi kluarga aku ni kocik jo haa !!
Lagilah pulak prince dan princess pun tak makan benda-benda ni.

Yang aku lak suka  makan ulam petai hubby lak suka ulam jering.
Tapi nak menghabiskan berdua je parah gak ni.
Yang petai tu aku dah terbayangkan sambal tumis udang atau sotong campur petai.
Pastu banyak gilah idea masakan aku kalau dengan petai ni.
Yang jering tu dalam otak aku ni nampak nak buat gulai je tapi hubby lak tak makan.

Sudahnya nanti terpaksalah jugak aku kirim lik kg kasi mak & abah aku makan je...... ini kegemaran mereka ni....... wat masak lomak cili api pun sodap !!


CN : Tak de lak org yang nak bagi aku buah doyan banyak-banyak !!


SALAM UKHWAH

14 comments:

laskar rainbow said...

wadusss! terliur pelangi dibuatnyewwww=)
Pelangi pon suka gak petai..fuhhh! tambah nasi dibuatnyaaa=)

Dilla Ady said...

eh same pulak, dilla suke petai hubby suke jering tapi petai pun die layan jugak..

umah kalu ramai orgnye mmg sekali hadap jek ulam2 nih..

bawak jek balik kg, makan ramai..baru la sonot kan..

Mommy Fara said...

takpun, pos ke sini ke...heheheheh!

CT NoArIzAh ArIs said...

LASKAR.. betul tu klau petai sy lbh suka wat ulam dr di masak sbb kerangupannya tu yg menambahkan selera makan.. ada lak sambal dgn pucuk ubi... wehhhh meleleh air liur !!

CT NoArIzAh ArIs said...

DYILLA... betul tu mkn ramai2 memang tak cukup ni tapi klau berdua laki bini je jenuh gak nak ngabihkan.

CT NoArIzAh ArIs said...

MOMMY FARA... poskan?... cikit je boleh leee..!! (kedekut lak tu minah ni ....huhuhu)

~~Ticer Wann~~ said...

petai bleh layan bila masuk ngan sambal la... kalau makan gitu2 mmg xtertelan la.. :D

Along Maklong said...

rasa nak berjiran dengan CT.. boleh dapat tumpang makan petai free.. hehe..
maklong suka petai tapi tak makan jering..

A y e s h a Ramlee said...

sedapnya petai plus jering, lamatak mkn.. sejak2 kahwin ni, ashben tak mkn, lgpun benda mcm ni mkn ngn org yg suka mkn br layan... :) nasi panas, perghhhhhh.. layan sehhhh

http://ayesharamlee.blogspot.com/2011/04/contest-aku-yang-lapar.html

CT NoArIzAh ArIs said...

TICER WAN... sy 2 2 leh telan..hehe!!

CT NoArIzAh ArIs said...

MAK LONG... Samalah kita mak long jering2 tu semua sy dh kirim lik kg kasi mak tapi petai tu kedekut sikit nk bagi semua kasi separuh jeee..hihihi!!!

CT NoArIzAh ArIs said...

AYESHA.. betul tu dpt mkn berebut2 tu yg sodap tu klau mkn srg2 je tak do persaingan..:D

alinac lover said...

heheh kalo byk sgt xhbis lak kan~

kella said...

holloh.. woh jering laa.. lamo tok jupo woh jering! hehehe.. ada orang makan rebus, cicah kepala ngan gula kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails