Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Tuesday, April 5, 2011

Jamuan makan nasi ayam versi bakar.


Dah beberapa hari tak update blog ni.
Bukan pasal malas tapi kengkangan masa yang sempit dgn keja ofis yg menimbun-nimbun.
Awal bulan lah katakannnn !!!

Okeyyy....  ini cerita hari sabtu yang lepas.
kononnya malaslah nak balik kg pasal pagi minggu PRINCE  ada kelas taekwando.
Malaslah aku nak bergegas pagi-pagi dari kg nak balik lik ke senawang.

Tapi petang sabtu tu mak aku telefon lak suruh balik pasal adik aku yang baru kahwin tahun lepas tu nak buat jamuan sikit sempena hari lahir suami kesayangan dia tu.... dia masakkan kami nasi ayam versi panggang dari air tangannya sendiri.


Ini lah dia cheff nasi ayam kami petang sabtu hari tu.
Dia sorang masak dan buat preparation bagai..... kami cuma tolong makan jeeee !!!



Ayam ni dia buat versi bakar tak goreng macam yang biasa aku dan abah aku buat.



Set nasi ayam dan geng-gengnya... aku dah tak keruan dah nak ambik gambar ni pasal air liur dah meleleh-leleh dah.... aku memang pantang jumpa ayam panggang ni !!
Di tambah pulak dengan sambal kicap pedas..perrrrhhhhh !!!



Dah tiba time makan.
Ni semuanya ada ni kecuali family adik perempuan aku yg duk kat sri kembangan tu je yg tak do.
Eh..eh.. adik aku yg kat Arau tu pun adalah...... macam dekattttt  je Arau  ke N.sembilan leh ko balik selalu ya !!

Sebenarnya kat Perlis sekarang ni banjir jadi adik aku dapat perlepasan untuk balik ke sini... tapi masa N3 ni di tulis adik aku tu dah ada kat UiTM Arau dahhhh !!



Haa... tu diaaaa... b'day boy si baju kuning tu.
Yang ke berapa ya.... ke 18 tahun keeeeee ????
Inilah dia kasihnya seorang isteri sanggup tak tidur hampir 24 jam ( adik aku keja shift malam di spital ) semata-mata nak bagi suami makan hasil air tangannya sendiri sempena hari lahir suami tersayang.
En suami leh ke wat macam ni nanti macam yg cik isteri buat kan tuuuuu ???

Oklah... but taste is very nice...  not bad !
Walaupun first time adik aku try wat nasi ayam ni.
Nampaknya lepas ni leh le abah aku dan aku pencen masak nasi ayam pasal kat rumah mak aku dah ada sorang lagi yang boleh masakkan resepi ni.


CN : Selalu nau lak family aku wat makan-makan mcm ni....


SALAM UKHWAH


9 comments:

deno said...

wah!!!!!
bestnyeeee!!! terliur deno tengok! da la deno nie peminat ayam bakar... nampaknya deno tengok je la... nanti deno sihat nak ajak mak pegi makan jugak... heee (^_^)

ariana's said...

wah..isteri mithali lah ni ye..Semoga berbahagia selamanya ye..
airtangan isteri memang dapat memikat hati suami..Inshaallah..:)

ariana's said...

opss..silap..adik Siti yang masak untuk suaminya ye,,apapun moga berbahagia selalu..:)

CT NoArIzAh ArIs said...

Ariana.. ya ckgu adk sy masak bkn sy.. sesekali nk gak mkn hasil air tgn org len kan!!

CT NoArIzAh ArIs said...

DENO... knpa.. x sihat ke.. rasanya aym bkr baik gak utk org sakit lenlah klau grg.

Apapun cpt2 sembuh ya nnt suruh mak belanja kamu.. hehe!!

nabilah_2908 said...

aish....lapar lak bila tgk nasi ayam ni.. :)

bagus la kalau selalu buat makan2 ni...mesti seronok berkumpul ramai2..bertambah2 selera bila makan.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOG REVIEW : LIFE JOURNEY - DILLA ADY

CT NoArIzAh ArIs said...

NABILAH.. betul tu tapikan bkn sng nk kumpulkan dlm satu masa bila semua dh brkeluarga dan kerja/blajar jauh2 ni.

Dilla Ady said...

cari-cari kotak jerit takde pulak..follow sini dari APA KATA HATI..

thanks ye sudi singgah belog sy..

CT NoArIzAh ArIs said...

DILLA.. Tima kasih.. ktk jerit sy dh kena buang jerit je kt dlm komen n3 tu !!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails