Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Wednesday, April 6, 2011

Keja yg punya senang macam ni pun aku tak tau buat !!


Aku baru dapat cek dari insuran 2 hari lepas.
Tapi aku tak terus cashkan pasal kena tunjuk dulu kat hubby.
Sok sok di tanyanya  lak dah dapat ke belum cek dari AIA .... mengagau lak aku nak menjawab .
Walaupun cek tu memang atas nama aku pasal PA aku yg bayar tetiap bulan tapi  yg accident hari tu dia jadi dah tentulah dia nak tau gak kan.

Dah lah hubby aku ni jenis yg tak percayakan insuran..... kang aku senyap2 je macam-macam lak cakap dia pasal insuran tu.
Jadi malam tadi aku dah tunjukkan kat dia dan pagi tadi aku pergi May bank untuk bank in kan ke dalam akaun aku.

Kiranya cepat gaklah aku dapat claim dari insuran tu .... cuma 2 minggu cek dah ada dalam tangan aku.
Macam ni punya servislah yg paling aku suka ni... aku bayar on time tetiap bulan bila time claim pun dah tentulah nak cepat gak kan !!


Aku ni bab nak bank in kan cek ni yang aku banggang sikit nih !!
Memang aku tak suka betul wat kerja ni... itu pun berkira-kira gak aku tadi nak keluar sekejap ke bank ke ataupun waktu balik nanti baru pergi.

Kang aku pergi waktu balik kang bank dah tutup kat sapa lak aku nak tanya kalau tak paham.
last-last aku keluar gak kejap tadi ... senangkan kalau tak paham leh tanya je kat kaunter tu.
Maklumlah aku bukan selalu pun pegang2 cek ni .
kang tersalah buat....  cek entah kemana duit aku lak melayang ke lain.

Alih-alih aku sampai dyorang suruh masukkan je dalam deposit machine cek tu .
tekan-tekan picit-picit dah siap dah.
humang ai sonang ea lak !!
kalau den tahu macam ni punyo sonang potang kang pun den leh poie tak pun malam tadi jo den dah depositkan cek tu !!

Lepas je wat benda alah tu aku terus check akaun saving aku lak.
Terjenggil lak mata aku tengok saving aku bertambah... takkan baru 5 minit aku deposit cek tu dah masuk dalam akaun sedangkan  kena tunggu 3 hari pasal cek tu bukan atas nama M.bank ??

Masuk dalam keta aku mula buat kira-kira.
Ooo... duit EPF aku dah masuk dahhhh... kira cepatlah jugak  tak sampai seminggu duit dah masuk dah !!
Tak tahulah sejak bila dah ada dalam saving akaun aku tu .. ... kalau aku tak check tadi aku pun tak tahu ada wit lebih dalam tu.

Berbaloi-baloilah penat lelah aku hampir seharian minggu lepas dah berbalas tak sampai seminggu wit dah masuk dah-----> baca entry di SINI


CN : Seronok lak kalau selalu macam ni.... errr En Nuffnang bila lak nak bagi aku cek ni ???


SALAM UKHWAH

8 comments:

kella said...

alhamdulillah.. pasni boleh la belanje kita ya? best nya.. :)

CT NoArIzAh ArIs said...

KELLA... boleh aje.. meh le dtg sban..hehe!!

Golden Rose said...

alhamdulillah rezeki...itula untungnya ada ins ni...thanks for following

CT NoArIzAh ArIs said...

GOLDEN... sama-sama dr sy !!

Encik Suami said...

keje yg senang adalah..MAKAN. kan3x?
tetibe rase lapar plak.Jom makan.

jemput terjah new entry


1) --> Hoorey2x..Saya MENANG <--

2) --> Ceritera Kursus <--

nabilah_2908 said...

hehe..dah tau mmg senang kan..?

mmg la deposit machine tu mudah...tp tuk cek la..

tuk cash tu...aduhai...kdg2 xnk terima duit kita..di keluarkannya balik....org kat belakang dh beratur panjang..terutama ujugn bulan..time nk bayar duit kete..hazab...

biasanya sy bayar kt kaunter je..xpe la kena tunggu sikit..asal tak sakit ati.. :)



jom ke APA KATA HATI pulak ;
HOW TO..

CT NoArIzAh ArIs said...

EN SUAMI... waahh dh hbs kursus ke skali 2 N3 terbit... sy dtg sat lagi.. tunggu aarrr !!

CT NoArIzAh ArIs said...

NABILAH.... tulah biasa cash money kt deposit machine tu je.. ni kena cashkan cek lak... alahai benda yg x pernah di buat kena buat sib baik senang pasni dpt cek terus je ke bank pasal dh pandai..hehe!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails