Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Friday, January 28, 2011

Tiga Cahaya Di Hari Kiamat

.......salam Jumaat hari penghulu hari !!!

Di hari kiamat ada tiga cahaya yang berlainan:

* Cahaya yang pertama seperti bintang-bintang.

* Cahaya yang kedua seperti cahaya bulan.

* Cahaya yang ketiga seperti cahaya matahari.


Apabila ditanya cahaya apakah ini ? Lalu dijawab :

"Cahaya yang pertama ialah cahaya wajah-wajah manusia yang ketika di dunia, mereka akan meninggalkan pekerjaan dan terus bersuci dan mengambil air sembahyang apabila terdengar azan.

Yang kedua ialah cahaya wajah mereka yang mengambil air sembahyang sebelum azan.

Cahaya yang ketiga ialah cahaya mereka seperti matahari. Mereka di dunia sudah bersiap sedia di dalam masjid sebelum azan lagi."


SALAM UKHWAH

2 comments:

AdiaLuze said...

Subhanallah...TQ bgtau...Lepaih ni, dengar azan je terus amik air sembahyang..Sekurang2 nye dapat la jgk cahaya bintang... :)

P/S : Header akak tu, gambarnye akak edit guna aplikasi online 'piknik'. Then, ganti je kat bahagian TITLE pilih gambar tu instead of title & Description...senang kaaannn...cuba la buat... :)

CT NoArIzAh ArIs said...

ADIA...ok tima kasih...akk akn cuba utk kali yg ke 10...dh jadi nnt akk ajak kamu dt cni..hehe!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails