Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Tuesday, August 17, 2010

Sesi Berbuka Puasa Siri 2.

Secebis kenangan di petang Ahad 15/08/10.
Lokasi : Di Teratak Ayahanda Bonda.

Petang ni petang terakhir kami berkumpul berbuka puasa beramai-ramai.... selepas  berbuka petang ni kami semua akan pulang semula ke perkarangan masing-masing.Setiap kami akan menghala ke destinasi yang berbeza.

Petang ni Abah tak masak tapi adik-beradik aku yang lain bergotong royong menyediakan juadah berbuka kami sekeluarga.

Hari ni kami masak lemak cili api burung puyuh, ikan air tawar(lupalah nama ikan tu) campur belimbing buluh, ikan sembilang goreng berlada , sambal tempoyak masak ,sayur kailan goreng ikan masin, cencaluk dan ulam-ulamannya jeruk petai dan kacang botol. Kuihnya pula roti jala dan kuah kari serta air kelapa muda.



Inilah juadah berbuka puasa kami petang ini hasil gotong royong kami adik beradik.


Sebelum dan Selepas makan



Malam ni giliran si pengantin baru ni pulak basuh pinggan.

                                                 
Beg-beg baju yg dah siap di kemas serta bekalan untuk kami bersahur yg dah siap di bungkuskan oleh Emak.


Bersiap sedia untuk pulang ke perkarangan masing-masing.


Pak cu dan Mak cu yang teramat spoting dengan anak-anak buah nya!!

Sebelum balik sempat lagi mengurut kaki.






Sesi bersalam-salaman sebelum pulang.


My prince buat Flying Kiss teristimewa buat wan dan Atuknya.

Selamat Jalan.........Doa bonda mengiringi kami semua dalam perjalanan pulang .

Selesai sudah sesi berbuka puasa selama 2 hari berturut-turut keluarga besar Hj Aris. Kami 7 beradik akan berkumpul lagi seperti ini pada raya ke 3 atau ke 4 nanti....INSYAALLAH !!

kami berpecah haluan menghala ke destinasi masing-masing....aku sendiri pulang ke Seremban dan adik-adik aku yg lain menghala ke Selangor, P.Dickson , Sg Rotan dan yg paling jauh ke Arau Perlis.

Sekian , laporan dari bilik berita Senawang.....KUANG 3x!!


CN : Terkenang kembali zaman kanak2 dan remaja dulu sering berbuka bersama-sama seperti ini setiap hari.


SALAM UKHWAH:

5 comments:

izyanty collection said...

banyaknye masak...teringat puase kat umah tok ramai2 last year...thank's coz sudi singgah my blog selalu.

CT NoArIzAh ArIs said...

Ramai orang banyaklah menunya...Mkn ramailah yg meriahkan...TQ sudi singgah!

Kancilbiru said...

wahh meriahnya..saya nenek suma dah meninggal...tak dak org dah kat kampung..dulu2 kecik2 best...

CT NoArIzAh ArIs said...

Kenangan itu yg mendewasakan kita...Wlupun mereka telah tiada kenangan itu masih adakan?

Anonymous said...

traso sodih lak baco cito ko nie...
huhuhu....
meriah sgt2..!!
best dpt kumpul 1 family...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails