Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Monday, October 31, 2011

Nak gelak pun ada nak nangis pun ya jugak..adoooiii aiii !!!

Salam sejahtera...!!


Hari ni hari isnin ataupun arwah wan aku dulu cakap hari senayan ( lama dah tak dengar ayat tu ).
Bukan sengaja ambik cuti tapi company aku buat stock take semalam jadinya hari ni sebagai ganti hari cuti kami.
Bila berpeluang cuti hari senayan ni banyaklah agenda yg nak aku buat salah satu nya pergi bank.
Masukkan duit PRINCE ke dalam akaun didiknya yang aku tak dapat buat hari tu pasal masuk tak boleh kuar lak boleh.
Ini pun bergantung pada nasib sebenarnya ...awal2 kauter penyambut tetamu kat MAY BANK tu dah kata kalau ada kekosongan dana boleh wat kemasukkan.
Nasiblah boleh  dah setel satu masalah dah.

Dah sampai kat MAYBANK ni aku mintak sekali borong SSPN untuk princes .
Dah dapat borang kena isi dulu siapkan sekali dokumennya .
Okeylah aku leh lik umah isi petang nant aku datang balik kat bank rimau ni.

Nak kemaskinikan akaun tabung haji aku kena pergi ke bank rakyat pulak.
Sudahlah parking yg aku dapat tu jauh dari bank terpaksalah aku menapak berjalan kaki ke bank rakyat pulak.
Nasiblah bank rakyat belakang bank rimau tu je tapi jenuh gak lah jalan kaki dalam panas kul sebelas pagi tu.
Sampai je bank rakyat dia kata.... " Maaf puan sistem kami  ada ganguan sejak minggu lepas tak dapat kemaskini kalau boleh puan terus aje ke tabung haji Ampangan "

Okeylah aku balik dengan senyuman manis ke kereta ... dah lah parking keta tu jauh...SONYUM HOKEYYYY...

   *************************************************************************


Petang kul 3.30 petang ambik princess kat sekolah terus ke bank rimau lagi  hantarkan borang SSPN nya tu.
Sampai je katbank rimau....

"Maaf puan line sistem untuk SSPN ada gangguan tak dapat buat permohonan baru..untuk masukkan duit boleh tapi buat akaun tak boleh...puan boleh ke bank rakyat untuk buat buku akaun SSPN anak puan"

Aku senyum lagi...SONYUM HOKEYYYY...
Berjalanlah aku sekali lagi ke bank rakyat kat belakang bank rimau ni.
Sampai je kat bank yang mesra rakyat tu aku ambik no giliran dan serahkan borang kat kaunter.
Cik kak tu yang aku jumpa pagi tadi jugak ....senyum lagi sambil memulangkan balik borang sspn tu sambil kata....

"MAAF PUAN SISTEM KAMI UNTUK BUAT BUKU AKAUN SSPN MENGALAMI GANGGUAN KALAU BOLEH PUAN BUAT KAT MAY BANK "

Aku jawab balik..." SAYA NI BERJALAN DARI MAY BANK LAH NI KAT SANA PUN MASALAH YG SAMA GAK TAK APALAH LAINKALI JELAH..."
Kali ni cik kak kat kaunter tu lak sonyum kat dennnn.

Dahlah aku puasa hari ni kena lak dua tiga kali berulang alik dari bank rimau ke bank mesra rakyat tu tapi hasilnya tak ado....dari pagi sampailah ke potang.
Borang aku bawak pergi borang jugakkkkkkk  aku bawak balik.
Dah lah parking kereta nun jauh berbatuuuuu.....dalam berjalan kaki tu aku dah rasa nak tergelak dah....
Betul betul menguji kesabaran dan keimanan aku betul.

Haiii apolahhhhhhh nasib den ari senayan ni....huhuhuhuhu !!!!



SALAM UKHWAH







'

4 comments:

MakNgah said...

ooooo... ingat kan orang kedah ja sebut hari senayan...

CT NoArIzAh ArIs said...

MAK NGAH...org tua2 nogori yg dulu2
tu sebut isnin senayan tapi yg muda2 ni ramai gak yg tak tahu senayan tu apa... ooo kedah pun panggil senayam yea baru ari ni sey tahu..hehe..

Citarasa Rinduan said...

ayu jatuh kasihan pada ct..
dah lah puasa..

mmg kena sabar dan mmg hebat dugaan pada kamu..

CT NoArIzAh ArIs said...

AYU... sabar tu separuh dari iman..sabar..sabar..:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails