Sebelum keluar tu klik2 lah iklan ni dulu ya !!

Thursday, May 19, 2011

Entry last sebelum aku tidor.....




Dalam berblog paling kita suka adalah blogger yg suka datang ziarah kita balik bila kita datang ke blognya.
Bila kita tinggalkan komen dia akan balas komen tu ataupun dia akan menyusul ke blog kita.
Tak kiralah kedatangan tu cepat atau lambat tapi dia akan datang jugak membalas kunjungan kita.

Ada jugak sesetengah tu bila kita bagi komen kat blognya dia tak akan jawab balik.
Buat kunjungan balas pun tidak !!
Ingatkan dia tak ada masa berblog ke .. sibuk ke... tapi entry terbarunya ada pulak.
Pastu datang lagi entry2 berikutnya....oohh rupanya dia jenis yg tak suka nak datang balik jenguk blog kita.

Bila terjumpa blogger macam ni aku susahlah nak BW lagi kat blog dia.
Bukannya apa aku lebih suka datang kerumah blogger yg menghargai tetamu2 nya.
Aku faham ada sesetengah tu tak terbalas buat kunjungan balik  pasal ramai sangat yg dtg ke blognya.

Tapi ada jugak yg meluangkan masa untuk dtg balik... tak hari ni esok tak esok tulat...!!
Itu lebih baik dari yg tak datang2 langsung atau membalas komen kita di blognya.
Yealah... lain padang lain belalang... lain orang lain lak ragamnya !!


CN :  Aku suka pergi mana2 blog yg mesra blogger mcm kamu2 yg suka balas komen aku tuuu....PEACE !!

SALAM UKHWAH

10 comments:

Citarasa Rinduan said...

selamat pagi ct

aduh... itulah yang ayu takuti dalam dunia blogging..
kadangakala kalau ayu tak dapat bals balik komen dan BW

sure ayu rasa nak berhenti berblog..dengan keadaan situasi yang ayu sibuk di citarasa rinduan...

dan off hanya jumaat pada setiap minggu...

tapi.. bila mengenangkan berblog buatkan ayu ceria, dikelilingi sahabat yang sempoi dan sekepala.. ayu teruskan mood berblog

moga2 sahabat ayu faham
maaflah ct, andai ayu kadangakala terlepas entry kamu......

sayang kamu sbb memahami situsi ayu

CT NoArIzAh ArIs said...

AYU... opps sy tak maksudkan sesiapa ataupun ayu..cuma ada sesetengah blogger terlepas pandang benda2 kecik ni... tapi sy suka cara ayu walau sibuk masih buat kunjungan balas pd blogger yg komen dan dtg ke blog ayu.

Itulahkan sebenarnya komitmen pd blogging ni berat bkn setakat nk up entry je setiap hari tapi kena gak BW dan balas balik kunjungan tetamu2 kita... bukan semua org ada byk masa lebih2 lagi kita yg pompuan bergelar isteri & ibu ni.

syAfA said...

selamat pagi akak!..

tapi,kan mintak maaf la kalo x terblas kome akak kat blg syafa ke.

kdg tuh.syfa balas kunjungn.dgn cara g balik blog seseorg,komen entry2 akak ke.

ha,mcm itulah..maafla,kalo ada terkurang ker..huhu

CT NoArIzAh ArIs said...

SYAFA...kamu salah seorang yg rajin wat kunjungan bls ke blog akk w/pun x balas komen akk di N3 kamu.

Sebenarnya kalau kita x bls komen org kt blog kita kita blh komen blk kt N3 dia blk (mcm yg shafa slali buat tu) skurang2nya blogger tu tahu kita bls blk komen dia dan kunjungannya.

Tapi sesetengah tu langsung tak balas komen atau kunjungi blog org yg dtg ke blognya dan tgglkan jejak walaupun sekali... mana kita tau dia dtgkan sbb ada ramai gak silent reader lain yg baca blog kita.

p/s: kamu tak buat salah apa2 pun tak perlu minta maaf ya! :D

nabilah_2908 said...

hmm....mmg ada yg macam ni..

biasanya yg sy jumpa...blogger2 yg dh fames...mana ada masa nk buat singgah balas...

tp..bg sy..x seronok pun...mcm kita syok sendiri...huhu..

kan best mcm ni..saling singgah balas...baca entri...luahkan pendapat.. ;)

CT NoArIzAh ArIs said...

NABILAH.. ya betul kata kamu ada yg dulu blog dia org tak pandang pun tapi bila dia minta sokongan kita dan fans pun dh ribu riban dh x pandang kita lagi dh.. bagi komen pun x bls buat kunjungan blk pun tidak.

kita tak minta dia sggh selalu cukuplah kalau dia dtg balik buat kunjungan bls dan tgglkan jejak say hai hai pastu lehlah bye bye!!

IXORAROXI said...

Salam Ariza, sedangkan rambut sekarang ni pun dah tak sama hitam inikan pulak hati masing2..kalau saya ada free, saya singgah sini ya..kalau lama tak singgah tu jangan marah tau, saya selalu baca entri terdahulu

CT NoArIzAh ArIs said...

IXORA... wlkmsalam entry sy ni bkn utk sy sorang tapi sy sbgai wakil bagi pihak blogger2 yg lain yg juga terasa dgn sikap sesetengah mereka.

Dlm dunia blogging ni kalau x kuat smangat tu yg blog terus berkubur tu... harap2 blog2 kita semua terus wujud smpai bila2 ya ixora.

Ms. Ann said...

hai.. izah.. anne datang mengomen...

betul tu.. pembaca blog kita perlu dihargai... dia tinggal komen kdang2 bukan tuk dibalas.. tapi,.. bila tak balas tu kite ley tahu blogger tu macam mana kan..

penting untuk menjaga hati setiap pembaca.. macam2 jenis blogger ader.. ada yang baru dia rajinlah.. tapi bila dah popular.. mungkin lupa nak balas komen .. tu pun ada juga.. tapi segelintir saja..

apapun.. hargai setiap pembaca blog kite... (*_*)

CT NoArIzAh ArIs said...

MS ANN... tepat sekali...ada gak blogger lama yg dh bertahun2 berblog tapi masih tetap membalas setiap komen pengunjung di N3nya walaupun dia x sempat berkunjung balas.

Tapi balasan komen tu yg buat kita rasa dia amat hargai kunjungan kita di blognya.

Syabaslah pd mereka2 ni.... kita kena ikut contoh yg baik ni ms Ann.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails